Шеф на УНИЦЕФ подаде оставка заради неуместни намеци към бивши служителки
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Февруари 2018 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шеф на УНИЦЕФ подаде оставка заради неуместни намеци към бивши служителки

/КРОСС/ Заместник-директорът на УНИЦЕФ Джъстин Форсайт си подаде оставката заради обвинения в неподходящо поведение към жени от персонала, докато е заемал предишния си пост на шеф на британската благотворителна фондация „Спаси детето", предава БГНЕС.

„Директорът Хенриета Форе прие оставката на Джъстин Форсайт от позицията му на заместник-директор на УНИЦЕФ", гласи изявление на институцията.

Форсайт постъпва на работа в УНИЦЕФ през 2016 г., след като напуска поста си на шеф на „Спаси детето", откъдето има оплаквания на три служителки, които заявиха, че им е изпращал неподходящи текстове и е коментирал коя от младите служителки как е била облечена.

От УНИЦЕФ заявиха в сряда, че не са знаели, че срещу Форсайт вече са били подадени тези оплаквания, когато е бил назначен. Форсайт се е извинил на трите служителки за инцидентите.

В апогея на движението MeToo генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви този месец политика на нулева толерантност към сексуалния тормоз и обеща нови мерки срещу неправомерното поведение на служителите в световната организация.

Ще бъде създадена нова телефонна линия и ще се приложат в рамките на цялата ООН правила, за да се гарантира, че исковете се адресират по един и същи начин в цялата организация.