Борисов: Знаем си, че коалиционните партньори не са лесни
Секция: ПОЛИТИКА
23 Февруари 2018 16:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Знаем си, че коалиционните партньори не са лесни

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов определи коалиционните партньори на ГЕРБ като "трудни", но заяви, че друг вариант за коалиция няма:

"Те не са лесни партньори, ние си ги знаем от години, но това е изборът на българския народ. Аз поотделно и заедно с тях непрекъснато демонстрирам и уважение, и разбирателство. Знам им характерите - кой кога се пали повече или по-малко, и винаги съм се опитвал да ги успокоявам, и да търсим баланс и разбирателство.

Другите варианти ги знаете, няма други варианти, това са - патриотите и ние, коментира Борисов пред журналисти в Брюксел, цитиран от БНР.

По-рано след среща в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров обявиха, че коалицията е стабилна.

Борисов също така се обяви за едновременно приемане на България и Румъния в Шенген, като изявлението му бе в отговор на въпрос дали ситуацията в северната ни съседка няма да забави процеса.

"Минавали сме през различни периоди - те са били по-напред от нас, ние също сме били по-напред от тях. България и Румъния заедно влязохме в Европейския съюз, заедно ще влезем в Шенген. Това са нашите обични съседи, трябва да правим всичко възможно да вървим заедно и да си помагаме. Би било грешно да се възползваме и да казваме "Идете настрани". Нашата сила в региона е единството, подкрепата и в това да имаме просперитет. Заедно с колегите трябва да направим така, че да не се спираме, а да си помагаме и да вървим заедно напред", коментира премиерът.