Пиян ски бегач открадна кола в Пьонгчанг
Секция: СПОРТ
24 Февруари 2018 19:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пиян ски бегач открадна кола в Пьонгчанг

/КРОСС/ Канадският състезател по ски бягане Дейвид Дънкан, съпругата и мениджърът му са били арестувани от полицията в Южна Корея заради шофиране в нетрезво състояние в олимпийското село. За да бъде скандалът пълен, атлетът е шофирал... крадена кола.

Дънкан бил спрян за проверка от властите в Пьонгчанг, които установили, че автомобилът, който скиорът шофирал, е откраднат от близък паркинг.

При проверката власите направили и тест за алкохол, който показал 0,160 промила. Допустимата граница в страната е 0,05 промила.

Компанията била задържана, а след намеса отстрана на посолството на Канада, 35-годишният Дънкан и спътниците му били освободени. На скиора му е повдигнато обвинение.

В Южна Корея за подобен вид престъпление канадецът може да лежи 3 години в затвора и да плати глоба в размер на близо 12 хил. канадски долара.

От канадския тим потвърдиха, че техен атлет е бил задържан и освободен, както и, че е започнало разследване. Повече подробности обаче не бяха съобщени.

"Този инцидент е черно петно върху представянето на канадския тим на олимпийските игри в Пьонгчанг, на които спечелихме 28 медала", каза Крис Оверхолд - изпълнителен директор на Канадския олимпийски комитет.