Предстоящи събития на 25 февруари 2018
Секция: Предстоящи събития
25 Февруари 2018 08:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 25 февруари 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в хотел „Маринела", зала „София 1", ще се проведе дискусионен енергиен форум на тема "АЕЦ "Белене" - ключ към сигурността и развитието на България".

***
София.
От 11.00 в Националния пресклуб на БТА ще се проведе Кръгла маса на тема: „Идейните, политически и организационни предизвикателства пред БСП". Участие във форума ще вземе и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

***
София.
От 11.30 часа пред Народния театър "Иван Вазов" ще се проведе Народен събор в подкрепа на българската национална традиция и срещу Истанбулската конвенция.

***
София.
От 18.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе прожекция на филма „Урок". Заснет по действителен случай, филмът разказва за почти безизходната ситуация, в която е поставена една провинциална учителка - неизплатена ипотека, неполучени заплати, невъзможност да намери помощ.

***
София.
От 20.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе прожекция на филма „Каръци", който разказва историята на група съученици в малък провинциален град. Във време, когато светът е (почти) без граници, те са родени в беден град на бедна държава, без шанс да постигнат каквото и да е. Филмът отразява трудностите на младото поколение в „провинциална" България - свят, който понякога е доста по-различен от този на големия град.

***
Варна.
От 11.00 часа в креативното пространство за споделена работа „Иноватор" експерти от Държавна агенция „Електронно управление" (ДАЕУ) ще обучават деца от Варна на кибер хигиена и принципи за безопасен Интернет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа, в Пресклуба на БТА - Велико Търново ще се проведе пресконференция на партия "Български социалдемократи", с участието на генералния секретар на партията Георги Анастасов, на тема "Каузата на българските социалдемократи".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа Mall Велико Търново ще започне Второто издание на фестивала на настолните игри "Настолен град". В 14.00 часа започва турнирът по „Падемия: Оцеляване". Известната по цял свят кооперативна игра, в която екип от учени борят смъртоносни зарази, идва отново на "Настолен град".

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на партия „Български социалдемократи", с участието на генералния секретар на партията Георги Анастасов, на тема „Каузата на българските социалдемократи".

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров"ще се проведе турнир по баскетбол мъже - Аматьорска баскетболна лига, под домакинството на БК „Локомотив" - град Горна Оряховица.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъде представен спектакълът „Нощна приказка" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Павликени.
От 14.00 часа в Павликени започва Училище за бъдещи родители „Щъркел".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „Св. Марина" Пловдивският митрополит Николай ще възглави архиерейска света Литургия на Неделя Православна.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в Limacon Event Center ще се проведе безплатен практически семинар за семейства с доведени родители и деца.

***
Пловдив.
От 19.00 часа от пл. „Централен" ще започне шествие на 180 журналисти от 32 държави до Римски стадион, с което ще бъде даден старт на годишна среща на Международния ски клуб на журналистите (SCIJ).

***
Русе.
От 11.30 часа пред сградата на общинската администрация, Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система организира протест под надслов „Не на насилието в детски градини и училища".

***
Свищов.
От 10.30 до 14.00, на ул."Ал.Константинов"№1 (срещу Военния клуб), за втора поредна година Младежи ГЕРБ и Жени ГЕРБ, с подкрепата на Общинското ръководство на партията в Свищов, организират работилничка за мартенички.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Куклния театър ще бъде представена постановката „Дядо вади ряпа" по Ран Босилек.

***
с. Средище/Шумен.
От 07.00 часа ще бъде открит изборния ден за частичните избори за кмет на кметство Средище.

***
Ямбол.
От 10.00 до 15.00 часа на Първа сцена в Градския парк ще се проведе Състезателно дефиле „Кукерландия" 2018 - II част.