Закриват Игрите в ПьонгЧанг
Секция: СПОРТ
25 Февруари 2018 11:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Закриват Игрите в ПьонгЧанг

/КРОСС/ Днес е последният ден на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Пищната церемония ще започне в 13.00 ч. българско време.

Преди това ще бъдат разпределени четири комплекта медали, като с най-голям интерес се очаква финалът по хокей на лед при мъжете между Германия и Русия. Денят ще мине без българско участие.

Игрите бяха открити на 9 февруари от президентът на Република Корея Мун Дже-ин. Олимпийският огън беше запален от голямата звезда на домакините - фигуристката Ю-На Ким, която е олимпийска шампионка от Ванкувър 2010 и сребърна медалистка от Сочи 2014.

Церемонията по откриването продължи повече от два часа на олимпийския стадион в Пьонгчан и включваше 14 отделни фрагменти.

По време на парада на спортистите знаменосец на българската делегация беше звездата на сноуборда Радослав Янков, а на стадиона дефилираха още Александра Жекова, Зорница Пенчева, Владимир Зографски и други български спортисти.

В знак на мир и обединение на Корейския полуостров отборите на Република Корея и КНДР дефилираха под общ флаг. Обединеното знаме носеха бобслеистът Вон Юн Джон (Република Корея) и състезателката по хокей на лед от КНДР Хван Чун Гум.

В Игрите участваха рекордните 2952 спортисти от 92 държави. Най-многобройна беше делегацията на САЩ - 242 спортисти. За Русия със статут "Олимпийски спортисти от Русия", участваха 168 състезатели.