Затварят Шипка заради тържествата на 3 март
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Февруари 2018 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затварят Шипка заради тържествата на 3 март

/КРОСС/ Въвежда се временна организация на движението по пътя Казанлък - Габрово заради провеждането на тържествения митинг на връх Шипка по случай националния празник на България 3 март, съобщиха от областната управа в Стара Загора.

Проходът Шипка ще бъде затворен за транзитно преминаващите автомобили от 20 часа на 2 март до 18 часа на 3 март т.г., движението се пренасочва през Прохода на републиката /Хаинбоаз/. През Шипка между Северна и Южна България ще могат да минават само автобуси на организирания междуградски транспорт.

Автомобилите на гостите на тържествата ще бъдат пропускани само еднопосочно от 6 до 14 часа на 3 март от Казанлък към върха и от Габрово към върха. Обратно ще се слиза между 14 и 18 часа. Автомобилите ще паркират отдясно на пътното платно по реда на пристигането си.

Според предварителната програма, пред Паметника на свободата на връх Шипка българският патриарх Неофит и руският патриарх Кирил ще отслужат заедно заукопойна молитва за падналите български опълченци и руски воини. В общата служба ще участват и членовете на Светия синод на Българската православна църква. Преди това обща религиозна служба ще има и в Храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка. Руската църковна делегация ще гостува у нас по повод 140-годишнина от края на Руско-турската освободителна война от 1877/1878 година.