Ясно е кой стои зад сделката за ЧЕЗ, категоричен е Румен Овчаров
Секция: ИКОНОМИКА
25 Февруари 2018 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ясно е кой стои зад сделката за ЧЕЗ, категоричен е Румен Овчаров

/КРОСС/ Сделката за продажбата на ЧЕЗ на Гинка Върбакова няма как да е станала без знанието на министър-председателя Бойко Борисов. Това обяви пред Дарик бившият енергиен министър Румен Овчаров.

Случката с продажбата на ЧЕЗ е логичното развитие на цялата професионално некомпетентно, политически и личностно корумпирана политика на ГЕРБ в енергетиката. Този случай не става без участието на държавата, не става без знанието на Теменужка Петкова и Бойко Борисов.

Г-жа Петкова в момента играе ролята на "мюре", което бива отстрелвано, за да хвърли малко прах в очите на публиката колко справедливи са ГЕРБ и правителството, а всъщност да прикрие истинските нови собственици на ЧЕЗ", заяви Овчаров пред Дарик.

Гинка Върбакова: Инвестираме в добре работещ бизнес и ще го развиваме устойчиво

Кой стои зад Гинка и Слави от Пазарджик е ясно, каза още Овчаров, но отказа да бъде конкретен. "Като кажа нещо, после ме викат в прокуратурата и започвам да получавам обвинения", обясни той.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Националната агенция по приходите (НАП) да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България".

"Какво ще проверява Борисов сделката, при положение, че той е съвсем наясно с това, което се случва с тази сделка. Наистина ли мислите, че чешката държава и чешката държавна компания ще направи подобна продажба на такава фирма без да е консултирала това с българската държава", коментира още Овчаров.