Предстоящи събития в страната на 26 февруари 2018
Секция: Предстоящи събития
26 Февруари 2018 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 26 февруари 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 13.00 часа, в „София Тех Парк" на бул. „Цариградско шосе" №111, в партера на сградата „Лабораторен комплекс", министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие дискусия, посветена на новото райониране на страната.

***
София.
От 14.00 - 17.00 часа, в аула „Максима" на УМБАЛ „Св. Екатерина", бул. „Пенчо Славейков" 52А, 1431 София, ще се проведе конференция на тема: „Защита на здравето на всеки гражданин на ЕС". Конференцията ще открият: Кирил Ананиев, министър на здравеопазването на Република България; Лиляна Павлова, министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018; проф. д-р Генчо Начев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина" и Н.Пр. г-н Херберт Салбер, посланик на Федерална република Германия в България.

***
Карлово.
От 15.00 часа на площад „Васил Левски" в град Карлово министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват в тържествения ритуал по посрещането на военнослужещите от 34-тия контингент на Въоръжените сили на Република България, които успешно приключиха участието си в мисията на НАТО „Решителна подкрепа" в Афганистан.

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Недялко Ц., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, 15-ти състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Любомир Димитров - Гребеца, обвинен в убийство по чл. 115-118 от Наказателния кодекс. Част от заседанието ще бъде при закрити врата, защото ще се слушат Веществени доказателствени средства.

***
София.
От 10.00 часа в Руски културно-информационен център, зала 305, етаж 3 ще се проведе телемост Москва - София по време, на който ще бъдат представени резултатите от съвместния проект в областта на културата, реализиран от българския вестник „Стандарт" и руската медийна група МИА „Россия сегодня" - РИА Новости - „Спутник" по повод 140 години от Руско-турската война и Освобождението на България.
От 10.30 ще се проведе ученическа интелектуална игра - викторина.

***
София.
От 11.00 часа в НДК ще бъде официално открит „Салонът на музеите". Близо 40 музея и няколко галерии от различни краища на България ще представят щрихи от своите експозиции на площ от 500 кв. м. на третия етаж на Двореца.

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на БАН ще бъде представен Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН, в рамките на кампанията БАН представя своите институти.

***
София.
От 14.00 часа в зала 42 на НДК ще се проведе дискусия на тема „Отвъд съкровищата: съвременно управление на културното наследство". В нея ще участват директори на музеи, експерти и археолози, а сред дискутираните теми ще бъдат културното наследство в съвременния виртуален свят, мениджмънт на образователни програми, възможности за представяне на културното наследство и др.

***
София.
От 14.00 часа, 5-ти състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Пламен Христов, обвинен в убийство на по чл. 115 от НК. (Охранителят, обвинен за това, че е намушка 19-годишен младеж в мол).

***
София.
От 15:00 часа в зала "Сердика" на София Хотел Балкан ще се проведе публичен дебат със Сесилия Малмстрьом, европейски комисар по въпросите на търговията. В дискусията ще се включи и председателят на Парламентарната комисия по околна среда Ивелина Василева.

***
София.
От 17.00 часа в галерия „УниАрт" на Нов български университет официалната церемония по награждаването на победителя във второто издание на Конкурс за нова пиеса' 2018 на тема: „Родината".

***
София.
От 18.00 часа в Голямата зала на Руския културно-информационен център ще се състои концерт, посветен на деня, в който отбелязваме паметта на Светителя Серафим, архиепископ Богучарски и Софийски.

***
София.
От 18.30 часа, в зала „Роял" на София Хотел Балкан, Българският форум на бизнес лидерите ще връчи своите призове за корпоративна социална отговорност за 15-а поредна година. Отличията ще бъдат връчени от министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-министъра на образованието, и науката Деница Сачева, заместник-министъра на околната среда и водите Николай Кънчев, посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс.

***
София.
От 19.00 часа в Галерия „Алма Матер" ще бъде представена изложбата да „Да обичаш дивото. Монголия".

***
Благоевград.
От 10.00 часа „Работилница на Баба Марта" ще отвори врати във фоайето на Общината.

***
Благоевград.
От 11.00 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще постави начало на дейностите по обновяване и модернизиране на сградите на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград.

***
Благоевград.
От 11:30 часа в зала „22 септември" - Благоевград на тържествена церемония по повод 26 години Национален парк „Рила" ще бъде представен юбилеен филм „Национален парк Рила и зоната на вечните снегове". Ще бъде подредена юбилейна експозиция под надслов „Национален парк Рила - ретроспекция".

***
Благоевград.
От 14.00 часа в зала 114, Учебен корпус 1 на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще се проведе публична лекция на Жан-Касиен Билие.

***
Бургас/Руен.
От 14.00 часа в офиса на партията в село Руен, ул. „Първи май" 37, Народният представител ГЕРБ Ася Пеева ще има приемен.

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа, в клуба на партията на ул. „Г. Бенковски" №1 в морската столица, народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова ще проведе приемна за граждани.

***
Варна.
От 13.00 часа в централата на ГС на БСП-Варна (ул. „Македония" 33) ще се проведе приемна за граждани на народните представители от ПГ на „БСП за България" Иван Иванов и проф. Анелия Клисарова.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в ДГ „Пролет" ще се състои инициативата „Приказки без край" по проект „Деца четат на деца", съвместно с Младежки дом.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе куклен спектакълът „Тримата братя и златната ябълка".

***
Добрич.
От 14.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе конференция, посветена на Втората световна война.

***
Монтана.
В експозиционна зала "Кутловица" ще бъде открита изложба на жени, които творят в областта на изкуството от Монтана. Тя се организира за трета поредна година от Дружество на художниците ,,Тенец".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Борислав З., Росен Н., Петко К., Димитър А. и Георги Ч., обвинени в съучастие при избягване плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Стефан М. и Петър А., обвинени в съучастие при извършване на грабеж.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия полицай Венцеслав Караджов по обвинението, че е предоставил законно притежавано огнестрелно оръжие на лице, ненавършило 18 год. - неговия син. Заседанието е първо по делото.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се проведе обществено обсъждане на местоположението на седемте нови социални услуги в Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Никола Х., обвинен в измама и избягване плащане на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив./Белозем.
От 14.30 часа в ОУ „Гео Милев" ще се проведе училищният кръг от Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

***
Шумен.
От 14.00 часа в сградата на общината кметът Шумен Любомир Христов ще има приемен ден за граждани.