EVN България отличена с национална награда по безопасност и здраве при работа за 2017 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Февруари 2018 11:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN България отличена с национална награда по безопасност и здраве при работа за 2017 г.

/КРОСС/ На 23 февруари 2018 г. на церемония в София EVN България беше отличена при връчването на Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа за 2017 г. EVN България спечели първо място в категория „Големи компании" в групата на икономическите дейности, свързани с ютилити сектора, тежката промишленост и строителството.

Конкурсът за Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа (БЗР) се организира за осма поредна година от Фондация „Център за безопасност и здраве при работа" с подкрепа на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда" (ИА „ГИТ") - София.

Почетната статуетка и грамота бяха връчени от г-н Гълъб Донев, секретар по социални политики и здравеопазване на Президента на Република България, на г-н Костадин Величков, изпълнителен член на съвета на директорите на „Електроразпределение Юг" (част от EVN България).

Наградата е поредно признание за цялостната дейност на EVN България по отношение на постоянното подобрение на безопасността и здраве при работа за всички сътрудници на компанията. Сред реализираните от EVN България вътрешни мерки и проекти за осигуряване на безопасни условия на труд са: изграден през 2014 г. тренировъчен полигон за работа по електроразпределителната мрежа и съоръжения в реални условия, вътрешни кампании „Работа без злополуки", специализирани курсове, практически обучения и др.

Комисията на журито се състоя от представители на ИА „ГИТ", организации на работодателите, организации на работниците, на фондацията, както и от специалистите по безопасност и здраве при работа към предприятията, отличени с първо място в съответната категория в предходното издание на конкурса.