Мъж е с опасност за живота след бой между футболни фенове в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Февруари 2018 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж е с опасност за живота след бой между футболни фенове в Пловдив

/КРОСС/ Мъж на 35 години е с опасност за живота след бой между футболни хулигани в Пловдив.

Мелето се разразило преди 22 часа в неделя вечер. Тогава в полицията е постъпила информация, че на кръстовище между бул. „Дунав" и ул. „Васил Левски" е възникнал конфликт между привърженици на два футболни отбора, съобщават от пресцентъра на МВР.

Служителите на реда успели да спрат боя, но трима от участниците - на 35, 39 и 47 години, били откарани в болница за оказване на спешна медицинска помощ. Най-младият е оставен под лекарско наблюдение с опасност за живота. При извършения оглед на местопроизшествието било установено, че има нанесени материални щети по спрян наблизо лек автомобил „Мерцедес".

В рамките на образуваното по случая досъдебно производство в Трето РУ са предприети активни действия за изясняване на причините и обстоятелствата за побоя, както и установяване на самоличността на инициаторите му.

БТВ уточнява, че участвалите в мелето ултраси са били привърженици на местните „Ботев" и „Локомотив" и че в момента полицията издирва още участници в боя.

Двата отбора тази седмица излизат един срещу друг в пловдивското дерби, което е на 1 март на стадиона на „Локомотив" в парк Лаута.