Лaвров: Русия е готова да възобнови отношенията си с Европа
Секция: Русия
26 Февруари 2018 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лaвров: Русия е готова да възобнови отношенията си с Европа

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е готова да възобнови сътрудничеството си с европейските страни на всички фронтове без каквито и да е условия, съобщава ТАСС.

По време на пресконференция след среща с португалския си колега Аугусто Сантос Силва, руският първи дипломат отбеляза, че Русия е склонна да възобнови партньорствата си с Европейския съюз, които бяха прекратени заради санкциите.

"Смятам, че демонстрираме достатъчно добра воля, доколкото имаме готовност да отворим отново без никакви предварителни условия всички канали за диалог, сътрудничество и взаимноизгодни проекти, които бяха замразени след пролетта на 2014 г.", коментира Лавров.

Той подчертал, че мнозина правителствени служители в страните от ЕС били против наложените настоящите санкции и че Русия е благодарна за усилията им да сложат край на ембаргото.

"Ние сме готови да си сътрудничим с нашите европейски партньори и правителства, така че този обективен интерес на нашите бизнес среди да бъде взет под внимание", заключи Лавров.