Студ в румънския парламент, депутатите се топлят с духалки
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Февруари 2018 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студ в румънския парламент, депутатите се топлят с духалки

/КРОСС/ Студът в Румъния засегна и управниците в северната ни съседка, като депутатите се оплакаха от студ и лоша изолация на иначе най-голямата административна сграда в Европа, а именно парламентът.

Националната либерална партия на Румъния е трябвало да проведе срещата на изпълнителния си комитет в парламента при 14 градуса по Целзий, след като температурите в сградата са паднали заради мразовитото време навън, предава Romania Insider.

Депутатите е трябвало да стоят вътре със зимни палта и да се отопляват с вентилаторни печки.
Председателят на управляващата партия Ливиу Драгня заяви, че ниските температури в парламента се дължат на лошата изолация на прозорците.

„Навсякъде в парламента е студено именно заради прозорците. Край всеки прозорец в сградата се усеща студено течение и когато навън е студено и ветровито, както сега, е почти невъзможно да се стои вътре", заяви Драгня. Той допълни, че парламентът няма достатъчно средства, за да замени дограмата.

Междувременно в момента температурите в Румъния достигат до минус 22 градуса. Времето ще остане студено в по-голямата част от седмицата. В по-голямата част от страната е обявен оранжев код за виелици. Училищата в Букурещ и в редица градове по страната са затворени.

Вчера, рано сутринта, бяха отчетени и страховитите темеператури от под минус 40 градуса в северните части на страната и край северните склонове на Карпатите.