Мишо Йосифов застава начело на брас секцията в историческия концерт на "Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация"
Секция: Шоубизнес
27 Февруари 2018 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мишо Йосифов застава начело на брас секцията в историческия концерт на "Хиподил", "Контрол", "Ревю" и "Нова генерация"

/КРОСС/ Култовите български банди - ХИПОДИЛ, КОНТРОЛ, РЕВЮ и НОВА ГЕНЕРАЦИЯ се събират за първи път заедно на голяма сцена за исторически рок концерт в зала "Арена Армеец". На 21 април 2018 г (събота) легендарните групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок и създатели на ъндърграунд културата в края на  80-те и 90-те години на миналия век, ще зарадват феновете си. Към славното събитие се присъединява и един от най-добрите наши музиканти - тромпетистът, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов. Той ще  води брас секция от четирима музиканти, а малко известен факт е, че кариерата на джазмена започва именно с култовите Хиподил. Тромептът му звучи в едни от най-великите парчета на групата, а по повод участието си сподели с усмивка: "В началото на 90-те Хиподил посадиха пънка в мен и до сега  -няма изкореняване!".

На 21 април 2018 г. близо 40 музиканти ще се качат на сцената, за да изпълнят вероятно за последен път на живо в оригиналните си състави (доколкото е възможно), някои от любимите за цели поколения култови песни. "Бате Гойко", "Най-щастливият ден", "Под шарената сянка", „Само двама" и още класики ще звучат под мотото „Въпреки всичко"!

"Определно това ще е най-голямото историческо музикално събитие за българската рок музика от 90-те до днес, а и за в бъдеще" - сподели Светльо Витков от Хиподил. "Ще видите групите, които създадоха българския пънк рок и ню уейв. Ще видите тези групи наведнъж в оригинал и в действащи състави и ще ги помните, докато сте живи! Това e."

И четирите банди тази година навършват 30 години от създаването си, което е и още един от поводите за концерта. Вижте за първи път и официалната визия на събитието.

Билетите за ХИПОДИЛ, КОНТРОЛ, РЕВЮ и НОВА ГЕНЕРАЦИЯ на 21 април 2018 г. в зала "Арена Армеец" се продават с пълна сила в системата на Еventim.bg. Могат да се закупят още от: касата на EVENTIM (ул. "6-ти септември" 58, ет 1), Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", Office1Superstore, OMV, Orange Center, Usit Colours, Български пощи, Строежа, Вастелс България, магазини Технополис, книжарница „Бард". Цената им е 35 лв. за терен и 40 лв. за седящо място. В деня на събитието и на място билетите ще са съответно по 45 и 50 лв.

Билети можете да закупите от ТУК.

Присъединете се към събитието във фейсбук ТУК.

Потвърдилите до този момент участници, които ще чуем и видим на 21 април 2018 г. в "Арена Армеец" са:

НОВА ГЕНЕРАЦИЯ:  Кристиян Костов, Михаил Пешев, Екатерина Атанасова, Симеон Воев, Александрина Александрова -Тери.

РЕВЮ: Васил Гюров, Кристина Серафимова, Деян Драгиев- Даката, Веселин Йовчев.

*Със специалното участие на Милена Славова.

КОНТРОЛ:  Владимир Попчев-Унгареца, Огнян Кьосовски - Оги, Стоян Тенев - Тони, Красимир Неделин - Крезо, Иван Гатев.

*Със специалното участие на Кольо Гилъна.

ХИПОДИЛ:
Петър Тодоров, Лъчезар Маринов, Светослав Витков, Венцислав Лозанов, Венцислав Мицов и със специална брас секция, водена от Михаил Йосифов, заедно с Вили Стоянов.