Събитията в страната на 28 февруари
Секция: Предстоящи събития
28 Февруари 2018 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията в страната на 28 февруари

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще се срещне с министъра на външните работи на Иран д-р Мохаммад Джавад Зариф.

***
София.
От 13.00 часа в зала „Рубин" на хотел „Рамада" президентът ще участва в тържествената част на 31-ото общо събрание на Националното сдружение на общините в България. Брифинг за журналисти с председателя на Управителния съвет /УСБ на НСОРБ Даниел Панов и членове на УС ще се проведе в 12.00 ч. От 17.10 часа Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството и Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще участват в панел 2 на дискусионния форум за актуални проблеми и визия за бъдещите общински проекти.

***
София.
От 9.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 9.30 часа в НДК ще се проведе Неформален съвет по образование, младеж, култура и спорт - "Култура". Встъпителни думи ще произнесат министърът на културата Боил Банов, Тибор Наврачич, комисар по образование, култура, младеж и спорт и Петра Камерверт, председател на Комитета по Култура и образование на Европейския парламент. От 13.10 часа ще се проведе пресконференция.

***
София.
От 8.30 часа в София Балкан Хотел заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев ще открие първото авиационно събитие от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз „Въздушният транспорт - двигател за просперитет".

***
София.
От 9.00 часа в зала Витоша на Inter Expo Center, ще започне официалното откриване на 13-а национална конференция по е-Здравеопазване.

***
София.
От 9.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бойко Б., Емил Б., Емил Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борислав В., Петър А. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Милко М., Росен Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в изложбената зала на Държавна агенция „Архиви" (ул. Московска № 5) ще се проведе възпоменателна конференция, посветена на финландското участие в Руско-турската освободителна война през 1877 -1878 г.

***
София.
От 10.00 часа в зала 5 на „Московска" 33 в Столична община Екологично сдружение „За Земята" ще проведе обсъждане с граждани по повод намерението за поемане на общински дългосрочен дълг, свързан с изпълнението на проект за изграждане на инсталация за изгаряне на отпадъци в „Топлофикация-София" (зад Централна гара).

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел Б., Христо П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Ателието на Регионалния исторически музей - София (пл. "Бански" 1) Регионален исторически музей - София организира Ателие "Мартеничка".

***
София.
От 11.30 часа в аудиторията на Клиниката по нервни болести на УМБАЛ „Александровска" ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат дискутирани достиженията, както и проблемите, свързани с функционирането на експертните центрове, липсата на медикаменти и недофинансирането на редките болести в България.

***
София.
От 13.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ивайло Б., молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ивайло Ст., Венцислав Д., Петко Ст. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав В., Живко И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия „Академия", ул. „Шипка" 1, ще бъде представена изложба на дипломираните магистри от Факултет за изящни изкуства - НХА.

***
София.
От 18.30 часа в Биологическия факултет на Софийския университет холандският еко експерт Франк Зандеринк ще представи предимствата на Статут „Див" за природата и хората на Родопите и България, както и за Европа.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на библиотеката ще бъде представена Екатерина Йосифова - поет на февруари в Столична библиотека.

***
София.
В Техническия университет - София ще се проведат „Дни на отворените врати - 2018".

***
София.
В Maxi Club (бул. Симеоновско шосе 110) на първото по рода си изложение "Български традиции на нов глас" ще бъдат представени модерни дрехи, аксесоари, керамика и бижута с български шевици и нестандартни мартеници от дърво, хартия, кожа, плат, вълна и лего елементи.

***
Бургас.
От 10.30 часа в сградата на Областна администрация - Бургас, етаж I, Сдружение „Зелена Странджа" започва инициатива за разработване и популяризиране на нов многодневен маршрут през цяла Странджа за пешеходен и велосипеден туризъм, който да обхване възможно повече забележителности и населени места в планината.

***
Бургас.
От 10.30 часа в сградата на Колежа по туризъм Проф. д-р „Асен Златаров" - Бургас в зала 311 ще се проведат специализирани лекции, свързани с два от най-важните аспекти, които засягат бизнеса днес - дигиталната трансформация и новата европейска регулация GDPR.

***
Бургас.
От 13.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод приключването на проект „Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход".

***
Бургас.
От 18.00 часа в кв. „Долно Езерово", ОУ „Христо Ботев", ще бъде представен патриотичният спектакъл „Време е ... Свобода!"

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в СУ „Емилиян Станев" ще се проведе откриване на ново мозаечно платно. От 11.00 часа ще се проведе тържествен концерт за 111-годишнината от рождението на Емилиян Станев и 36-годишнината от основаването на училището.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе Пресконференция по проект „Съхранена и автентична градска среда на град Велико Търново".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Зала 302 на Общината ще се проведе работна среща - Превантивен център.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе среща със Стоянка Мутафова.

***
Враца.
От 10.30 часа в конферентна зала на Община Враца ще се проведе Форум „Карта на времето"-минало, настояще и бъдеще на библиотеките.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев" ще се проведат XIX Зимни четения - „Глинените съдове в обредния свят на българина" - Недка Димитрова.

***
Враца.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Хр. Ботев"- читалня ще се проведе среща с Калин Терзийски.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представен спектакълът „Женитба" от Н. В. Гогол.

***
Горна Оряховица./с. Драганово
От 16.00 часа в НЧ „Съединение - 1888" ще се проведе „Мартенска работилничка" - изработване на мартеници с учениците от ОУ „Климент Охридски".

***
Добрич.
От 11.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.", Зала „Зорница", ще се проведе „Любовта е..." - спектакъл по текст на Валери Петров на Театрална студия „Зорница" при Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." с ръководител Ема Георгиева.

***
Добрич.
От 20.30 часа в Кино клуб „Икар" ПП ГЕРБ организира безплатната прожекция на премиерния български филм „Привличане".

***
Козлодуй.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Козлодуй ще се проведе пресконференция по проект: „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради в гр. Козлодуй".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Административен съд - Кюстендил ще се проведе отчетно събрание.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе редовно заседание на Общински съвет.

***
Монтана.
От 11.00 часа пред сградата на Районна прокуратура и съда в град Монтана членове на ЦРОО, СЛРД "Огоста", риболовци, ловци от Монтана, Берковица, София, Плевен, Враца, Перник и други се организират на протест пред сградата на Районна прокуратура срещу бракониерството във всичките му форми.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с граждани. Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с граждани от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" №1А; Георги Василев, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" №1А; Д-р Аргир Аргиров, от 17:30 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" №1А; Ани Лафчиева, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. "Коста Паница" №5; Емил Русинов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. "Коста Паница" №5.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в къща-музей „Иван Вазов" ще се проведе среща с потомци на опълченци под надслов „Паметта на кръвта е жива".

***
Русе.
От 12.00 часа в Историческия музей ще бъде открита обновената витрина с мартеници, дарени от Марианка де Монтис

***
Пазарджик.
От 11.30 часа в офиса на ГЕРБ на улица „Екзарх Йосиф" общинските съветници от ГЕРБ-Пазарджик ще проведат приемни за граждани.

***
Перник.
От 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в кметство „Изток", на улица „Благой Гебрев" №20, общинските съветници от ГЕРБ Ивайло Богданов и Мирослава Николова ще проведат приемен ден.

***
Плевен.
От 11.00 часа в панорама „Плевенска епопея" посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще вземе участие в откриване на изложба на литографиите от личната си колекция, посветени на Руско-турската война 1877-1878 години и издадени по време на войната във водещи западни списания.

***
Пловдив.
От 11 часа в Дом на културата „Борис Христов", Малка конферентна зала, ет.2 ще се проведе пресконференция по повод предстоящото 13-то издание на Международния филмов фестивал „София Филм Фест в ПЛОВДИВ", който ще се проведе от 15 до 25 март 2018 г. в LUCKY Дом на киното.

***
Пловдив.
От 15 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще бъде подписан договорът за обслужване на 13 линии от масовия градски транспорт в града.

***
Пловдив.
От 13.00 часа, пред Института по редки болести в ж.к."Тракия", ул. „Маестро Г. Атанасов" 22 ( зад Община Тракия) ще бъде отбелязан Международния ден на редките болести, като присъстващите ще се включат в масовото вдигане на ръце, което ще се осъществи по едно и също време в цяла Европа като знак на съпричастност към болните.

***
Сливен.
От 11.00 часа под Стария бряст с информационна кампания, в която се раздават материали за редките заболявания ще бъде отбелязан Световният ден на хората с редките болести. Точно в 13. 00 часа всички участници ще пуснат в небето балоните на надеждата и ще вдигнат ръце в знак на съпричастност.

***
Сливен.
От 18.30 часа в зала „Сливен" ще се проведе втори концерт за юбилея на Добри Селиминовски.

***
Смолян.
От 18.30 часа в НЧ „Христо Ботев-1871" - Смолян ще се проведе „Фолклорна палитра" - концерт с участието на фолклорните формации при читалището.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Оперен театър известният български художник Иван Яхнаджиев ще проведе занимание по рисуване за деца.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в Оперен театър ще бъде представена изложба от картини на Концертен комплекс "България".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще се състои премиерата на балета „Фантастичното дюкянче" по музика на Джоакино Росини/ Оторино Респиги.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Цар последен" от Райна Томова.

***
Хасково.
От 11.00 часа във фоайето на Областна администрация Хасково ще се проведе благотворителен базар за мартеници „Мартеничка с кауза".

***
Шумен.
От 13.00 часа пред сградата на областна администрация ще бъдат пуснати в небето разноцветни балони в знак на съпричастност с хората с редки заболявания.