Световната верига болници MEDİCAL PARK с офис в София
Секция: Здраве
28 Февруари 2018 08:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световната верига болници MEDİCAL PARK с офис в София

/КРОСС/ "Здравето е основно и безкомпромисно право на всеки" е мотото на здравното заведение

Престижната болнична група „Медикал Парк" (Турция) стъпва у нас с официално представителство в София. Веригата обединява 30 болници в 17 града, а на 6 март ще открие своя офис и в България, информира Profile International.

Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината, допълва Profile.

През 1993 г. е създадена първата болница от веригата - високо ниво на обслужване и качество на световен стандарт, но достъпни медицински услуги за всички пациенти от цял свят .

Със системата за управление на качеството на Група болници „Медикал Парк" е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването . Независимо от това дали имат сертификат или не, във всички болници се прилагат стандартите за акредитация на JCI.През 2008 година болниците в Анталия, Бахчелиевлер и Гьозтепе заслужиха правото да получат сертификат за акредитация на JCI.
С 25 годишната си история най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, лекува пациенти от над 90 държави (по данни , само за 2016г. брой чужди пациенти постъпили за лечение са над 50 000) и 10% от населението на Турция .
При мозъчна и неврохирургия се използва и уреда за радиохирургия Гама нож.

Прословутата с центровете си за трансплантация на органи верига болници „Медикал Парк" извършва над 800 трансплантации годишно (по данни от 2017г.) - на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица. От които само за 2017 г. в центровете на „Медикал Парк" са извършени 487 бъбречни и 55 чернодробни трансплантации. Успеваемоста съответно е 98% и 88%.

През годините конкретно болницата „Медикал Парк" Анталия е била няколкократно №1 в света по брой успешно извършени трансплантации на органи.

При бъбречните трансплантации е постигнат резултат с над 98% успеваемост за първата година след операцията и 96,7% на третата.

В „Медикал Парк" се извършват средно годишно над 600 костномозъчни трансплантации . При нужда за намирането на подходящ донор центровете за трансплантация на „Медикал Парк" си сътрудничат и с международни банки за костен мозък, акредитирани от Европейската група за костномозъчна трансплантация (EBMT).

Болничната верига „Медикал Парк" е сочена като десета в света сред
Най-добрите центровете за хирургия при болеста на Паркинсон (лечение с помоща на невростимулатор) .

Турската болница е прословута и с висока успеваемост при инвитро процедурите. Центровете за асистирана репродукция постигат бременност в около 55 -60% от случаите, 40% от процедурите с раждане на бебетa (данните са за периода 2011 - 2014 г.при извършени 2584 операции).

Болничната верига е също така позната и сред много български пациенти които предпочитат да извършват интервенции за пластична , реконструктивна и естетична хирургия.