"Дунав мост" е затворен за тирове
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Февруари 2018 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Дунав мост" е затворен за тирове

/КРОСС/ "Дунав мост" при Русе е затворен за МПС над 12 т поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на моторните превозни средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост - Русе, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".

Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

Близо 1 500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Най-усложнена е обстановката в Североизточна България - в областите Русе, Разград, Добрич и Силистра, и в област Бургас.

Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания е спряно движението по АМ „Тракия" в участъка от Карнобат до Бургас, а в отсечката между Ямбол и Карнобат е ограничено преминаването на МПС над 12 т. Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора - в отсечката от Мъглиж до Гурково. Ограничено е движението на МПС над 12 т по път I-6 от Твърдица до Бургас.

Без ограничение е пътуването по автомагистралите „Хемус", „Струма", „Люлин" и „Марица".

Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства. Затворени за всички МПС са проходите Троянски, Дюлински и Обзорски. За МПС над 12 тона е ограничено преминаването през проходите „Ришки", Котленски, Айтоски, Петрохан и Шипка, а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през Печинско, Превала и Рожен.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, ако не е спешно пътуването да отложат тръгването си до подобряване на метеорологичните условия в Северозточна България и Бургаска област. Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.