Предстоящи събития на 2 март 2018
Секция: Предстоящи събития
02 Март 2018 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 2 март 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в парка на Военната академия „Г. С. Раковски" президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват в церемонията по откриването и освещаването на паметник на полковник Борис Дрангов.

***
София.
От 17.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще приеме генералния директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Гебрейесус.

***
София.
От 9.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 14.00 часа във Военна академия „Г.С.Раковски" министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на откриването на международна научна конференция на тема „Поуки от историята. 140 години от Руско-турската война".

***
София.
От 15.00 часа в Гранд хотел „София", зала Триадица (1-ви етаж), генералният директор на Световната здравна организация д-р Тедрос Гебрейесус и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще проведат пресконференция след среща между двамата.

***
София.
От 10.00 часа в зала 1, сутерен в сградата на Министерство на труда и социалната политика ще се проведе Кръгла маса на тема: „За активен и пълноценен живот на възрастните хора в България". Тя ще бъде открита от д-р Султанка Петрова - заместник-министър на труда и социалната политика.

***
София.
От 9.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Йосиф Й., Ивайло С. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Юлиян Т., Христо Ст. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.00 часа в Sofia Event Center евродепутатът Петър Курумбашев организира конференция за електрическа мобилност в София.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стефан Б., Христо А. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" Историческият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" организира международна научна конференция на тема: „Балканите и Европа в Източната криза (1875-1881 г.)".

***
София.
От 11.00 часа Българският Червен кръст и Националната гвардейска част организират поклонение пред Докторския паметник в София в памет на загиналите в Руско-турската война медици. В него ще участват представители на Военномедицинска академия.

***
София.
От 12.00 часа в хотел „Хилтън" - София, зала "Мусала 1" ще бъде открито Училище по персонализирана медицина на тема: "Персонализирана медицина при вирусни и бактериални инфекции".

***
София.
От 12.00 часа в Централното фоайе на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще бъде официално открита документалната изложба „Възкресение на свободата" по повод 140-та годишнина от края на Руско-турската война 1877-1878 г. и Освобождението на България.

***
София.
От 13.30 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав К., Генчо П. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо К., Мариета В. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир Г., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в Националния военноисторически музей ще се състои официалното откриване на изложбата „Знамената на Българското опълчение".

***
София.
От 19.00 часа в Народния театър „Иван Вазов" ще се проведе Тържественият концерт по случай 140-годишнината от Освобождението на България.

***
София.
От 19.00 часа в салона на театъра на ул. „Гурко" 14 ще бъде представен спектакълът "Игра на въображение".

***
Асеновград.
В 18.00 часа в Градската библиотека ще се състои концерт на вокална формация „Квартет Българка джуниър". Проявата е част от програмата на Община Асеновград по повод 140 години от Освобождението на България.

***
Банско.
От 17.30 часа в салона на НЧ „Никола Вапцаров" възпитаниците на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски" - гр. Банско организират тържествена вечер, озаглавена „Поклон, Българийо свещена".

***
Благоевград.
От 11:00 часа във фоайето на Регионален исторически музей- Благоевград ще бъде открита изложба „... И от век на век....".

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала "Изкуство" IV в Регионална библиотека- Благоевград ще се проведе рецитал под надслов "3 ти март- свята дата" по повод Националния празник на България и ще бъде представена мултимедийна презентация, свързана с Освобождението.

***
Благоевград.
В 18:30 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще се проведе тържествен концерт на състави от Народно читалище „Никола Вапцаров- 1866".

***
Бургас.
От 16.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена Фотоизложбата „Всичко, каквото съм сторил, сторих го за Отечеството".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център "Морско казино" в Бургас, зала "А. Г. Коджакафалията", ще бъде открита изложбата "140 години свободна България" .

***
Варна.
От 11.00 часа във Военноморския музей ще бъде открита Изложбата „Докосване до Апостола".

***
Велико Търново.
В Гранд Хотел „Янтра" се провежда Регионална среща на националните енергийни регулаторни органи на страните от Балканския полуостров.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Детска градина „Соня" ще се проведе открит урок „Трети Март е нашият национален празник".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в ДГ „Ален мак" ще се проведе открит урок „Аз обичам България".

***
Враца.
От 12.00 часа в Конферетната зала на хотелски комплекс "Хемус" ще се проведе дискусия, насочена към подобрено и ускорено изпълнение на обществените поръчки.

***
Габрово.
От 14.00 часа в зала „Възраждане", пл. „Възраждане", Габрово, ще се проведе Форум за Креативен туризъм: „Творчеството е пътят!".

***
Габрово.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев", ет. 3, евродепутатът Андрей Новаков ще представи в Габрово възможностите за кандидатстване по програмата A.L.E.C.O.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Зала 1 на Общината ще се състои празничен патриотичен концерт, посветен на 140 годишнината от Освобождението на България, поднесен от най-малките граждани на Горна Оряховица - децата от група „Мики Маус" при ДГ „Ален мак".

***
Горна Оряховица./ Долна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Христо Козлев-1883" - граса Долна Оряховица ще се проведе празничен концерт, посветен на Деня на любителското художествено творчество с участието на читалищните колективи.

***
Гоце Делчев.
От 17.00 часа в Общинския исторически музей ще бъде открита изложбата „Опълченците от Неврокопско". В 17:30 часа, ще бъде отслужена заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий". От 18:00 часа, ще бъдат положени венци и цветя по повод 140-та годишнина от Освобождението на България.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Голяма заседателна зала на Община град Добрич ще се проведе награждаване на Областния конкурс за рецитал „За да я има България".

***
Добрич.
От 14.00 часа в Младежки център, Зала 3, ще се състои Мотивационна среща „Мисията е възможна" по повод 3 март - Национален празник на Република България.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Музей в Градски парк „Свети Георги" ще бъде открита изложба „Осъдени на свободата.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои премиера на кукления спектакъл „Синият таралеж" от Александру Попеску.

***
Каварна.
От 15.30 часа в залата на Народно читалище "Съгласие-1980" ще се състои празничен концерт по случай националния празник на България 3-ти март.

***
Карлово.
От 10.00 часа на площад „20-ти юли" ще се състои откриването на изложба с ученически творби, посветена на националния празник.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Административен съд - Кюстендил ще се проведе отчетно събрание.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе редовно заседание на Общински съвет.

***
Ловеч.
От 9.00 часа пред вратите на Ловешкия затвор за пореден път в израз на недоволство с лозунги и знамена ще излязат служителите на затвора.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в залата за временни изложби на Регионален исторически музей - Пазарджик ще бъде открита изложбата „Оръжие от Руско-турската война (1877-1878 г.)".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в близост до бившата аптека "Мальовица" ще се състои откриването на обновения бул. „Васил Априлов".

***
Русе.
От 14.00 часа в зала „Европа" на Доходното здание ще се проведе кръгла маса „Националният Пантеон" по повод 140 години от освобождението на България и 40 г. от откриването на Пантеона.

***
Смолян.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей "Стою Шишков" - Смолян ще бъде открита изложба „За честта и славата на България", посветена на 3 март - Национален празник на Република България, и 140-годишнината от Руско-турската вона 1877-1878 г.

***
Смядово.
В 11.00 часа в центъра на града се организира конкурс за най-добра снежна фигура.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Оперен театър ще бъде представена „Мадам Бътерфлай" - опера от Джакомо Пучини.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде открита веществено - документална изложба „С български дух и европейска мисъл".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа пред сградата на Областната администрация ще се състои тържествена заря-проверка по случай Националния празник на Република България 3-ти март.

***
Сопот.
От 15.30 часа в къща-музей „Иван Вазов" ще се състои среща-разговор с проф. Боян Биолчев. От 17.15 часа в Западния парк на Сопот ще се състои историческа възстановка по повод Националния празник на България. От 19.00 часа на пл. „Иван Вазов" присъстващите ще могат да наблюдават тържествена заря-проверка.

***
Сопот.
В 17.15 часа в Западния парк ще се състои историческа възстановка по повод Националния празник на България. Събитието е част от празничната програма на Община Сопот по повод 140 години от Освобождението на България.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод 20-годишнината на Националното дружество "Традиция" - клон Шумен ще се състои пресконференция във връзка със Световния ден за борба с рака на дебелото черво и старта на информационната кампания „От съмнението до диагнозата".