Хеттрикът на Бербатов срещу "Ливърпул" беше избран за №1 във Висшата лига
Секция: СПОРТ
03 Март 2018 08:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хеттрикът на Бербатов срещу "Ливърпул" беше избран за №1 във Висшата лига

/КРОСС/ Огромно признание за Димитър Бербатов! Нападателят бе удостоен с приза за най-велик хеттрик в историята на Висшата лига от началото на настоящия формат на английското футболно първенство, предава БТВ. Трите попадения на българина с екипа на "Манчестър Юнайтед" във вратата на "Ливърпул" на 19 септември 2010 г. бяха избрани за номер 1 в анкетата на английския "Дейли Мейл".

"Червените дяволи" спечелиха най-голямото английско дерби на през септември 2010-а с 3:2, именно с 3-те гола на Бербатов.

В рамките на една седмица "Дейли Мейл" публикуваше на страниците си списък с 50-те най-паметни хеттрика в 26-годишната история на Висшата лига.

Последната част от поредицата бе за топ 10, а трите ювелирни попадения на Бербатов еднолично оглавиха престижната класация.

Изданието защити избора си със следните думи: "Брилянтна техника, късна драма, ожесточен сблъсък, историческо постижение. Главният виновник за всичко това е един футболист."

Въпросната среща започна с брилянтен гол с глава на българина в 42-ата минута. В 59-ата Бербатов удвои аванса на "червените дяволи" със страхотна задна ножица. 

"Ливърпул" върнаха едно попадение с гол от дузпа на Стивън Джерард, а по-късно мърсисайдци изравниха след точно изпълнен пряк свободен удар от капитана на тима.

Драмата стигна своя връх в 84-тата минута, когато Бербатов се извиси над всички, за да оформи крайното 3:2.

В класацията след българина се нареждат хеттрикът на Нванкво Кану за "Арсенал" срещу "Челси" и трите шеметни гола на Садио Мане с екипа на "Саутхемптън" срещу "Астън Вила". В този сблъсък сенегалският национал отбеляза победните попадения в рамките на само 2 минути и 56 секунди.

В челната петица са още головете на Роби Фаулър за "Ливърпул" при успеха с 3:0 над "Арсенал" и хеттрикът на Луис Суарес отново за мърсисайдци срещу "Норич" при победата с 5:1.