Ердоган: Основната мишена на терористичните групировки са мюсюлманите
Секция: СВЯТ
03 Март 2018 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ердоган: Основната мишена на терористичните групировки са мюсюлманите

/КРОСС/ Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви, че основната мишена на терористите от „Ислямска държава", „Ал Кайда" и „Боко Харам" винаги са били мюсюлманите, предава Anadolu Agency.

Турският президент даде съвместна пресконференция с президента на Мали Ибрахим Бубакар Кейта в столицата на африканската страна Бамако. Той разкритикува „закоравялото" отношение на Западните страни спрямо тероризма и ги призова да бъдат „много по чувствителни" в това отношение.

„Всеки, които идентифицира терористичните групировки с определена религия или етническа принадлежност прави точно това, което те искат", добави турският президент.

Ердоган не пропусна да коментира и текущата военна операция срещу кюрдските формирования в Северозападна Сирия „Маслинова клонка". Той съобщи, че до този момент са неутрализирани общо 2348 „терористи", като освен това отново потвърди, че операцията ще продължи, „докато всички терористи в региона не бъдат ливкидирани".

Anadolu Agency коментира, че по време на визитата на турския президент в Мали, той е обсъдил няколко теми от двустранните отношения с местния си колега Кейта, като сред тях са енергетиката, инфраструктурното развитие, както и военното сътрудничество. Двамата лидери са подписали осем двустранни споразумение в различни сфери, включително спорт, образование, технологии, здравеопазване, енергетика, въглеводороди, миньорско дело и др.