Путин: Ако имах възможност, бих предотвратил разпадането на СССР
Секция: Русия
03 Март 2018 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Ако имах възможност, бих предотвратил разпадането на СССР

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин призна, че ако е имал възможност да промени нещо в историята на страната, би искал да предотврати разпадането на Съветския съюз.

В същото време той подчерта, че не би искал да смени днешния ден с друга историческа епоха, защото в миналото неговите предци са били крепостни селяни. Такива отговори държавният глава даде на серия блиц въпроси по време на медия форум на общественото движение "Общоруски народен фронт - Истина и справедливост".

Част от тези кратки въпроси бяха не съвсем сериозни, дори иронични, някои бяха с хипотетичен характер, други бяха свързани с историята. Всички те предполагаха кратки отговори, отбелязва агенцията. На въпроса кое събитие, станало в Русия, би искал да промени, Путин отговори:

"Разпадането на Съветския съюз".

Отговорът на президента на въпроса в кой исторически период би искал да се озове, беше: "Днес".
"Разбирате ли, някога всички мои предци са били крепостни селяни, а аз съм президент", с ирония поясни държавният глава.

Съдейки по другите отговори на Путин на останалите блиц въпроси, главното в живота е резултатът, а силата на Русия е в хората, предава „Канал 3".