Министър Нанков: В ден като днешния трябва да се върнем към корените си, към героизма на хилядите, посветили живота си в името на свободата
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Март 2018 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Нанков: В ден като днешния трябва да се върнем към корените си, към героизма на хилядите, посветили живота си в името на свободата

/КРОСС/ „В ден като днешния трябва да се върнем към корените си, към героизма на будителите, революционерите и на хилядите жертви, отдали живота си в името на свободата". Това посочи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който днес бе в Ловеч за честванията по случай Националния празник на България.

„На Шипка създадохме много добра организация с Пътна полиция и Агенция „Пътна инфраструктура", посочи той пред журналисти, допълвайки, че пътят е разчистен на асфалт. Регионалният министър припомни още, че въведоното ограничение за тежкотоварни автомобили продължава до 18 часа днес, като е осигурен обходен маршрут през Прохода на Републиката. По думите му пътищата са проходими в цялата страна, с временни ограничения на места, без инциденти и бедстващи хора.

Министър Нанков обърна внимание на обстановката по републиканската пътна мрежа и създадената организация на движение, отправяйки апел към водачите на превозни средства да шофират с повишено внимание и с автомобили, подготвени за зимни условия.

Агенция „Пътна инфраструктура" създаде необходимата организация още от вчера, поясни той. „Ограничихме движението по най-натовареините пътища за тежкотоварни автомобили вчера от 16 до 20 часа, а в понеделник часовият интервал ще бъде от 14 до 20 часа, така че хората да се приберат спокойно".
В Русенска, Силистренска и Добричка област се затварят временно участъци от републиканската пътна мрежа до изчистването им, след което се пускат, като властите и гражданите се осведомяват своевременно. Нанков припомни, че периодично се качва информация за пътната обстановка на мобилното приложение „Лима" и на сайта АПИ.