Общинските съветници от БСП-Търговище се включиха в тържествата за националния празник
Секция: ПОЛИТИКА
03 Март 2018 17:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общинските съветници от БСП-Търговище се включиха в тържествата за националния празник

/КРОСС/ Социалисти от Стара Загора участваха в паметното шествие под наслов „За Свободата... Да развеем българското знаме!"

Общинските съветници от БСП – Търговище се включиха в честванията по повод 140 години от Освобождението на България. Съветниците и симпатизанти на партията присъстваха на ритуала по издигане на знамената на площад „Свобода”. Специални гости на празника в Търговище бяха курсанти от Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ – гр. Шумен към Националния военен университет „Васил Левски“, които активно се включиха в отбелязването на тържествената годишнина. 

По традиция празничното шествие до Паметника на българо-руската дружба бе водено от Духовия оркестър, множество граждани, ученици и родолюбци. След поетичната композиция „Орловите крила на свободата” , представена от ученици от Първо ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище, бяха положени венци и цветя на признателност към националните герои, загинали за България и нейното Освобождение. Общинските съветници от групата на БСП също поднесоха венец в знак на уважение и почит. Такъв бе изпратен и от народния представител за 28-МИР проф. Светла Бъчварова.

„Нека наистина се замисляме и преоткриваме свободата като ценност, да сме признателни към миналото, да се уповаваме на историята, за да имаме поглед в настоящето и отговорност към бъдещето – нашето и на децата ни”, пожелаха общинските съветници от БСП – Търговище.

 

"Българската свобода беше извоювана във вековна битка с османския поробител. И днес, в деня на българската признателност към хилядите герои, дали кръвта и живота си за  родината, се връщаме към онази революционна идея, станала общонационална кауза. Докато се покланяме пред геройството и подвизите, днес отново се питаме дали следваме заветите на нашите възрожденци, дали се гради онази България, за която са жертвали мечти и надежди "за чиста и свята република", каза в Стара Загора Георги Гьоков, зам.-председател на социалната комисия в 44- ия парламент.

Той се включи в паметното шествие под наслов „За Свободата… Да развеем българското знаме!“ заедно с депутата Спас Панчев, председателя на БСП- Стара Загора Валентина Бонева, общински съветници, млади социалисти и други родолюбиви активисти. Участниците в шествието поднесоха цветя и венци на Мемориалния комплекс “Бранителите на Стара Загора”.