Златни Малинки за Том Круз и Ким Бейсингър
Секция: Шоубизнес
04 Март 2018 09:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Златни Малинки за Том Круз и Ким Бейсингър

/КРОСС/ Анимационният филм "Емоджи: Филмът" получи антинаградата "Златна малинка" за най-слаб филм за 2017 г., предава Ройтерс. "Златните малинки" са контрапункт на наградите "Оскар", които се присъждат ден по-късно. Те отличават най-слабите изпълнения в киното през изминалата година.

"Емоджи: Филмът" взе общо четири от десетте "малинки" - най-слаб филм, най-слаб сценарий, най-слаба режисура и най-слаба екранна двойка. Последната бе присъдена на "които и да е две досадни емоджита" във филма.

"Златна малинка" за най-слаба главна мъжка роля получава Том Круз за "Мумията". Така той все още няма "Оскар" след три номинации, но затова пък вече има две "малинки". Другата е за най-слаба екранна двойка с Брад Пит в "Интервю с вампир".

Тайлър Пери взе "малинка" за най-слаба главна женска роля в ""Буу! Хелоуинът на Мадеа", в който режисьорът и актьор носи женски дрехи и перука.

Най-слаба поддържаща мъжка роля е тази на Мел Гибсън в "Баща в излишък 2", а най-слабата поддържаща женска роля е на Ким Бейсингър в "Петдесет нюанса по-тъмно". Бейсингър се нарежда в компанията на колежки като Фей Дънауей, Лайза Минели, Хали Бери и Сандра Бълок - актриси, които са печелили както "Оскар", така и "Златна малинка".

Филмът "Спасители на плажа" спечели новоучредената "Специална награда на Развалените домати: Номинираният с "малинка", който е толкова зле, че чак ви хареса!". За разлика от другите "Златни малинки", тази се определя в онлайн гласуване съвместно със сайта за кинокритики "Развалените домати" (Rotten Tomatoes).

Призът "Златна малинка" е учреден през 1980 г. Номинациите се правят от жури, в което според организаторите влизат около 1000 души от 46 американски щата и 27 страни. За антинаградата могат да бъдат номинирани филми, излезли по екраните в САЩ и Канада през годината. Наградата отличава най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, покрита със златна боя и цена под 5 долара.