Втори протест в Пловдив в подкрепа на лекаря, убил Жоро Плъха
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Март 2018 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Втори протест в Пловдив в подкрепа на лекаря, убил Жоро Плъха

/КРОСС/ Стотици хора за втори пореден ден се събраха пред Второ районно управление на полицията в Пловдив в защита на лекаря, арестуван за убийството на крадец, нахлул в дома му. Медици, обединени привърженици на „Ботев" и „Локомотив", таксиметрови водачи и редови граждани скандираха „Свобода!" в подкрепа на д-р Иван Димитров.

Те тръгнаха на шествие към районната прокуратура. „Крайно време е да спрем да се крием зад думичките „неизбежна самоотбрана". Не може някакви плъхове и мишки да влизат вкъщи, да заплашват живота на децата и семействата ни и в крайна сметка държавата да не взема мерки", заяви пред камерата на БТВ Лазар Генчев, приятел на задържания лекар. Съпругата на д-р Димитров Жулиета разказа, че семейството няма оръжие, а в злополучната вечер той даже не разбрал, че е убил човек - легнал си и после отишъл на работа.

Близките на убития Георги Джевизов - Жоро Плъха обаче са категорични, че рецидивистът този път не е влязъл да краде и лекарят трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона.