Южна Корея изпраща делегация в КНДР за преговори
Секция: СВЯТ
05 Март 2018 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Южна Корея изпраща делегация в КНДР за преговори

/КРОСС/ Високопоставена южнокорейска делегация пристигна в Пхенян на историческо двудневно посещение, посветено на подобряване на отношенията и намирането на изход от ситуацията около ядрената програма на Северна Корея.

За днес са предвидени разговори със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Дипломацията е изиграла роля за пробива в отношенията между Южна и Северна Корея, коментира в „Преди всички" журналистът Мая Бонева. Според нея пред пълното изглаждане на отношенията между Южна и Северна Корея предстои един дълъг път, който трябва да извървят:

Що се отнася до такива ситуации, в които една разделена държава трябва да търси своите интереси, да търси своите допирни точки, и най-малкото поводче може, и би трябвало, да бъде използвано. Жалко е, когато съществува едно изкуствено напрежение. Конфронтацията на двете Кореи е дълго и от това няма нито един щастлив ден за хората.

Още много делегации ще се извървят. Освен това Азия е много сложен комплекс от ритуали, от протоколи, от правила, които разтеглят във времето всяка една от стъпките, които може бързо и делово да се извърви.Темповете и отношенията между Южна и Северна Корея зависят и от това по какъв начин държавите, които са фактори подпомагат и ли пречат на този процес.