Жоро Плъха действал по един и същи начин, нахлул в домовете на 3 семейства преди 8 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Март 2018 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жоро Плъха действал по един и същи начин, нахлул в домовете на 3 семейства преди 8 г.

/КРОСС/ В дома на три семейства нахълтал Жоро- Плъха преди осем години. Това разказа една от жертвите му Милена Петрова в студиото на Нова телевизия.

"Твърде много факти са неизвестни, от които зависи съдбата на д-р Димитров. Може да е действал извън пределите на неизбежна отбрана. Според мен при тази ситуация, с тези протести, беше нормално прокуратурата да излезе с някаква информация през тези два дни, но това не се случи. Надявам се това да стане ясно днес", обясни журналистът Слави Ангелов, който също бе гост в предаването.

Той поясни, че все още не е ясно къде е станало убийството, тъй като има спекулации, че то може да е станало и в гараж, собственост на д-р Димитров.

"Протестите по никакъв начин не могат да повлияят. Проблемът е, че този закон не е достатъчно добър и се тълкува по различен начин от съда. Оказва се, че имат значение много неща", обяснява още Ангелов.

"Преди осем години, през лятото на 2010 бях летен отпуск. Върнах се от море в Равда и последните два дни реших да отида при вуйчо и вуйна в Асеновград.

Лятото, жега, отворена врата. И при трите семейства в различни квартали по информация на разследващите станало по един и същи начин. Влязъл, докато спя в стаята. Служебният ми телефон беше на тоалетката, заедно с бижутата на вуйна ми. Само тези две неща бяха откраднати. Прескочил е, има от къде да се повдигне", обяснява Милена Петрова, жертва на Жоро- Плъха.

"Сравнително бързо мина съдебното дело. Тогава млад съдия, това е единствения път, когато съм видял господин Девизов, му даде четири годишна присъда при строг режим и му каза: "Ако много ви хареса следващият път ще е по-тежко". Вероятно е направил самопризнания, защото и трите семейства бяхме призовани по делото", допълва Петрова. И обяснява, че разбрала, че е някой е влязъл, защото комарникът бил отворен.

"Проблемът е в закона. Можеш да се защитиш в дома ти само, ако е влязъл с взлом и насилие. Те обаче влизат тихо, с цел никой да не ги чуе и да не ги види. Фактът, че е вътре не е достатъчен да се защитиш. Ако отвори с шперц или по друг начин, но не строши вратата, нямаме влизане с взлом", допълни Ангелов.