Нова жертва на пътя в Айтос тази нощ
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Март 2018 10:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова жертва на пътя в Айтос тази нощ

/КРОСС/ 38-годишен мъж от Айтос е починал, след като е бил блъснат от лек автомобил, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал около 01.10 ч. тази нощ на улица „Хаджи Димитър" в Айтос, на около 30 м след кръстовището с ул. „19-ти февруари" в посока на движение към Автогара Айтос.

Лек автомобил „Фолксваген Шаран", с бургаска регистрация блъска движещия се в дясното пътно платно пешеходец, 38-годишен от Айтос, който малко по-късно починал в Центъра за спешна медицинска помощ в Айтос.

След инцидента автомобилът напуснал местопроизшествието, като е издирен допълнително от полицейските служители на паркинг в близост до сградата на Центъра за спешна медицинска помощ в Айтос.

Установено е, че с автомобила се придвижвали 44-годишният М. К. от Айтос, тестван с дрегер за употреба на алкохол, който отчел 1,79 промила, взета е и кръвна проба за химичен анализ, и 37-годишният С. З. от Айтос, който отказал да бъде изпробван с дрегер за употреба на алкохол, но му е взета кръвна проба за химичен анализ. Към момента не е констатирано кой от двамата мъже шофирал автомобила. Задържани са за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.