48 дами мерят сили в първия за страната турнир по стрелба за жени, служители в силовите структури
Секция: СПОРТ
07 Март 2018 14:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
48 дами мерят сили в първия за страната турнир по стрелба за жени, служители в силовите структури

/КРОСС/ 48 дами от 19 отбора и 10 индивидуални участници мерят сили в първия за страната турнир по стрелба за жени, служители на МВР, военнослужещи от МО и службите за сигурност. Той се провежда в Академията на МВР, а негови организатори са Главната дирекция „Национална полиция", Спортната асоциация на МВР, Академията на МВР и Министерството на отбраната.

„Жените заемат достойно място в системата на сигурността. Те са изключително коректни, прецизни изпълнители и добри организатори", каза на церемонията по откриването на турнира зам.-директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева. Тя поздрави в аванс участничките с утрешния празник и им пожела да са точни в мерника по време на турнира.

Успех на участниците пожела и заместник-ректорът на АМВР комисар Валентин Чочев. „Стрелковата подготовка днес се променя, защото е динамична, но едно не се променя - тя дава защита - на тези, които се обучават, а чрез тях и на обществото", каза на церемонията генерал-майор Нонка Матова, вдъхновител на турнира и един от най-точните стрелци в света.

Успоредно с турнира, във фоайето на МВР бе организирана изложба на снимки и документален материал, представящи жените в системите на МВР и МО в исторически план.

Награждаването на победителите е тази вечер в Централния военен клуб.