Утре ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Март 2018 21:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд

/КРОСС/ През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще обхване цялата страна. Почти тихо. Утре ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни ще са валежите в планинските райони и Югоизточна България. Ще се появи до умерен северозападен, в Източна България - североизточен вятър.

Минималните температури ще са предимно между 0 и 5°, максималните в повечето места ще са между 8 и 13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.
По Черноморието ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие.

Максималните температури щеса между 8-11°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, под около 1800 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В петък облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне. Ще започне затопляне, по-чувствително и в цялата страна ще бъде през почивните дни и в началото на следващата седмица, когато вятърът отново ще е южен, слаб. Максималните температури ще достигат, а в отделни райони и ще надхвърлят 20°. В събота ще бъде предимно слънчево, а в неделя ще започне заоблачаване.