Григор Димитров обяви "военно положение" с мисъл за нови успехи
Секция: СПОРТ
08 Март 2018 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров обяви "военно положение" с мисъл за нови успехи

/КРОСС/ Григор Димитров даде знак, че се чувства във форма и е устремен към нови успехи. Българският тенисист каза, че "е във война". Думите му дойдоха в интервю в навечерието на турнира в Индиън Уелс. Там той е трети в схемата и започва от втория кръг с мач срещу Фернандо Вердаско или Гуидо Пея.

"Най-накрая тялото ми започва да разбира, постигнах по-голямо постоянство. Не бих казал, че съм в мир. Не искам да съм в мир в момента. Само на 26 съм. Това е война", каза Димитров. "Извън шегата, сега съм в състояние да се хвърля здраво на и извън корта. Когато стъпя на корта, искам да вложа максимума от себе си. Когато съм във фитнеса, искам да вложа максимума."

Тенисистът заяви, че е имал желание в началото на сезона да продължи силния момент от края на миналата година, когато спечели финалите на АТП в Лондон. В Australian Open той стигна четвъртфиналите, но загуби от Кайл Едмънд. "Целта ми беше да се представя много добре в Австралия. Все пак постигнах добър резултат, но не беше това, на което се надявах. Мисля, че трябва да продължа със същото поведение."

Димитров добави, че харесва напрежението на корта. "Искам повече и повече. Хората около мен трябва да ме успокояват понякога. Едно от нещата, които научих (през 2017 г.), е как да почивам. Все още не съм добър в това, но вървя в тази посока."

video: