Стоян Мирчев: ГЕРБ създават огромен международен скандал около сделката за ЧЕЗ
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Март 2018 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоян Мирчев: ГЕРБ създават огромен международен скандал около сделката за ЧЕЗ

/КРОСС/ Чешкото правителство хвана Борисов в лъжи

„Около сделката с ЧЕЗ ГЕРБ създават огромен международен скандал. Те показаха каква е способността им да председателстват ЕС и коя е най-важната тема на председателството. Реакциите и на Бойко Борисов, и на ГЕРБ са напълно хаотични от началото на скандала.

И правителството на Чехия го хвана в поне пет тежки лъжи." Това заяви по Нова ТВ народният представител от ПГ на „БСП за България" Стоян Мирчев. Той обясни, че в момента премиерът няма сили да продължава да лъже и поради тази причина Томислав Дончев говори по темата. Той припомни кои са лъжите на Борисов- в началото той твърдеше, че сделката е между две частни фирми, но Българската банка за развитие е държавна и е част от сделката.

„Втората лъжа, е че БСП е виновна за ЕРП-тата. Първите 67% са продадени от правителството на Симеон Сакскобургготски, а вторите 33% от Бойко Борисов. След това той не бил комуникирал с чешкия премиер, но се оказа, че е комуникирал", добави Мирчев. Той припомни, че ЧЕЗ ни съди за 590 млн.евро, но още от 2013 г. компанията се е опитвала да разреши проблема с разговор с правителството на Борисов, за да не се стига до дело.

Относно това кои са били кандидатите за закупуване на активите на ЧЕЗ у нас, Стоян Мирчев заяви, че премиерът е знаел още от септември 2017 година, защото службите ни са му предали два доклада за актуалното състояние на участниците в сделката. „С поведението си, ГЕРБ показват, че са срещу интересите на българския народ и го наричат 'гадове" и "тъмни сили". Това е безобразие", отсече народният представител.