Кметът на Провадия: Земетресението е усетено значително по високите етажи
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Март 2018 09:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Провадия: Земетресението е усетено значително по високите етажи

/КРОСС/ Няма информация за нанесени материални щети след земетресението от снощи, няма и информация за пострадали. Това каза за „Фокус" кметът на Провадия Филчо Филев. Очаква се информация от кметовете и кметските наместници дали има щети и пострадали и в областта. Филев добави, че трусът, макар и не много силен, е усетен значително от живущите във високите блокове на града. „Около 00:13 часа се усети земетресението, което трая около 7-8 секунди. По данни на Националния институт по геодезия силата на труса е 3,2 по скалата на Рихтер.

В момента очакваме информация от кметовете на населени места, от директорите на социални и учебни заведения за това дали има щети. Нямаме информация за пострадали, надявам се и да няма. До 10.00 часа съм разпоредил всички кметове, кметски наместници и директори да предоставят информацията за всички обществени сгради в града", обясни той.

Филчо Филев коментира още, че в района на Провадия земетресения под 1,8 по скалата на Рихтер са чести, но такива над 2,5 се случват през няколко години, като по-тежък случай е било това от 2003 година, когато е имало и наненeсени материални щети.

За момента няма данни за щети и пострадали след земетресението с магнитуд 3.5, регистрирано тази нощ край Провадия.