Путин рецитира стих: Аз зная, че всички жени са прекрасни
Секция: СВЯТ
08 Март 2018 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин рецитира стих: Аз зная, че всички жени са прекрасни

/КРОСС/ Президентът Владимир Путин поздрави жените в Русия по случай Международния ден на жената, 8 март.
В реч, излъчена по телевизия "Россия 24", Путин отбеляза умението на жените винаги и навсякъде да създават гостоприемна атмосфера на работа и в семейството, да поемат ежедневните грижи за дома и децата и да бъдат нравствен пример за нас, предаде ТАСС.

Международният ден на жената е още един повод да изразим огромното си уважение към жените, възхищението си от тяхната красота и нежност, продължи руският президент. Той обърна специално внимание на труда на многодетните майки.

На образа на жената са посветени множество литературни произведения, припомни Путин и прочете откъс от стихотворение на поета Андрей Дементиев, започващ с думите "Аз зная, че всички жени са прекрасни/ И със своята красота, и със своя ум".

"Бъдете обичани и щастливи", каза в заключение руският президент.

Международният ден на жената е обявен през 1910 г. по инициатива на германската активистка и борец за равноправие на жените Клара Цеткин, припомня ТАСС.

Отбелязан е за първи път на 19 март 1911 г. в Австрия, Дания, Германия и Швейцария. В Русия Международният ден на жената е празничен, неработен ден.