Предстоящи събития на 10 март 2018
Секция: Предстоящи събития
10 Март 2018 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 10 март 2018

/КРОСС/ ***
София. От 09.00 часа в Конферентната зала на хотел „Силвър", бул. „Симеоновско шосе" 6, Българско дружество по ендокринология и Медицински факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" организират практическа конференция на тема „Йоден дефицит в България. Бременност и хипотиреоидизъм".

***
София. От 10.00 часа стартира първото у нас състезание за технологии в спорта - Спортни Хакатони България. Домакин на събитието е Национална Спортна Академия „Васил Левски". Програмата започва в Зала 1 със Sports Tech конференция, на която ще бъдат представени най-добрите практики и иновации в спорта и технологиите, подпомагащи прогреса на спортистите и управлението. Стартът на самото състезание е от 10.30 часа в Зала 2 на Спортната академия.

***
София. От 11.30 часа в Дом на киното ще се проведе разговор с участието на Роман Балаян, Юрий Мечитов, Завен Саркисян и Харутюн Хачатрян.

***
София. От 13.00 часа Синдикатът на служителите в затворите в България организира протестен митинг шествие, което ще премине от Министерството на правосъдието, през Министерство на финансите до Министерския съвет. Протестът е под надслов „Европа и за нас".

***
София. От 16.00 часа в парк хотел „Витоша" ще се проведе тематична среща „Психологическа подкрепа и кинезитерапия при хората с множествена склероза", организирана от Фондация „МС общество - България".

***
София. От 16.30 часа в Гранд хотел София ще се проведе пресконференция на Вим Вендерс, специален гост на 22-рия София Филм Фест.

***
София. От 19.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов, заедно с народни представители и общински съветници от групата на социалистите, ще присъства на тържествена служба в Централната софийска синагога и официално представяне на книгата „Българските евреи: жива история". Събитието е по повод 75 години от спасяването на българските евреи и почитането паметта на 11 343 евреи, депортирани от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и гр. Пирот - територии, администрирани през 1943 година от българските власти.

***
Варна. От 09.00 часа в учителската стая на Първа езикова гимназия под патронажа на евродепутата Емил Радев ще се проведе първата по рода си симулация на работата на Европейския съвет.

***
Велико Търново. От 10.00 часа от квартал „Асенов" и от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" ще започне традиционния поход, посветен на празника Осми март, който ТД „Трапезица" организира.

***
Горна Оряховица. Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще открие националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето", което ще се проведе в ПТГ „Васил Левски". Резултатите от съревнованието между отборите от професионални гимназии от цялата страна ще бъдат обявени след 14.00 часа. След това зам.- министър Михайлова ще отговаря на журналистически въпроси.

***
Горна Оряховица. От 10.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Турнир по хандбал „Б" ХРГ жени, под домакинството на ХК „Раховец 2008" - град Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица. / с. Правда. От 12.00 часа в НЧ „Звезда 1905" в село Правда ще се състои поздравителен концерт и изложба на плетива по повод Международния ден на жената.

***
Горна Оряховица. От 15.30 часа на Стадион „Локомотив" ще се проведе среща от Втора лига - мъже между ОФК „Локомотив" - град Горна Оряховица и ФК „Созопол" - град Созопол.

***
Гълъбово. От 16.00 часа ще започне 17-тият Международен турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Динев Ройдев".

***
Пещера. От 11.00 часа Съветът за младежка политика в Пещера организира конференция-семинар на тема „Презентационни и комуникационни умения", която ще се проведе в галерия „проф. Веселин Стайков".

***
Русе. От 09.00 часа в Голяма зала и зала „Европа" на Доходно здание и малка зала на ДТ „Сава Огнянов" ще се проведе конкурсната програма на XI Национален фолклорен конкурс за изпълнители на народна музика за деца и младежи - певци и инструменталисти „Дунавски славеи". От 18.00 часа в Голяма зала на Доходно здание ще се състои награждаването и гала концерт на отличените с участието на Елица Тодорова.

***
Русе. От 10.00 часа в спортен комплекс „Дунав" започва седмото издание на Националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща".

***
Стара Загора/Котел. От 11.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" ученици от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев" в Котел ще изнесат благотворителен концерт.

***
Стара Загора/Котел. От 16.30 часа в покрития общински басейн в Стара Загора ще започне Националният плувен турнир „Русалка".

***
Тутракан./с. Варненци. От 10.00 часа в тутраканското село Варненци ще се проведе Национален събор „Добруджански кукери" .

***
Шумен. бъде домакин на Третия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват". Над 700 деца и младежи от цялата страна ще се състезават в три основни раздела: Музика, Изобразително изкуство и Хореография.