10 милиона лева ще струва укрепването на свлачище край Плевен
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Март 2018 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
10 милиона лева ще струва укрепването на свлачище край Плевен

/КРОСС/ За укрепване на свлачището на входа за Червен бряг откъм Плевен е разработен проект за 10 милиона лева по информация на кмета на община Червен бряг инж. Данаил Вълов, съобщава БНТ. Той уточни, че решаването на този проблем е сред най-важните за община Червен бряг, защото е отлаган от години. Според инж. Вълов тези средства ще бъдат достатъчни за стабилно укрепване на свлачището.

Кметът на Червен бряг е убеден, че общината ще получи подкрепата на МРРБ и МОСВ и не по-късно от април или началото на май реализацията на проекта ще започне.

По идея на инж. Вълов още в предишния му кметски мандат (2007-2011 г.) е бил направен проект за укрепване на това свлачище, който е бил предвиден за изпълнение на три етапа. Тогава обаче са осигурени само около 1 милион лева, които са стигнали за изпълнение на отводняването.

В новия си мандат кметът на Червен бряг е възложил преработване стария проект, така че укрепването да бъде извършено на ниво и проблемът да бъде решен окончателно. За целта е ангажиран екип от най-добрите в страната, с подкрепата на "Геозащита" - Плевен.