Силен старт на конкурса за спортни таланти на "Еврофутбол"
Секция: СПОРТ
12 Март 2018 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силен старт на конкурса за спортни таланти на "Еврофутбол"

/КРОСС/ Калина Христова спечели турнира „Млад олимпиец до 18 години"

Конкурсът за участие в програма „Спортни таланти" на „Еврофутбол" през 2018 г., който стартира на 1 март и ще продължи до 1 април, се радва на голяма популярност сред младите състезатели. Всекидневно в „Еврофутбол" и партньорът на компанията по проекта - Фондация „Работилница за граждански инициативи", постъпват обаждания със запитвания, свързани с документацията и условията.

Новото през 2018 г. е, че „Еврофутбол" увеличи горната възрастова граница на състезателите, които могат да получат подкрепа. Така трите групи допустими участници са: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 28 години. Компанията не забравя поетия ангажимент към хората с увреждания и отново осигурява специална квота за българските параолимпийци.

Талантът на „Еврофутбол" за 2017 г. Калина Христова спечели в неделя турнира по тенис на маса „Млад олимпиец до 18 години" във Варна. В надпреварата взеха участие 32 девойки, които бяха разпределени в 8 групи. След изиграване на групите, 16-те най-силни се състезаваха на пряко елиминиране. Калина се представи отлично, като победи и в седемте си срещи (три в групата и четири в двубоите на пряко елиминиране), и заслужено грабна купата.

Вижте още за конкурса и участието в Програма „Спортни таланти" на talanti.eurofootball.bg

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, gong.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, вестник „Еврофутбол" и агенция КРОСС, както и Дарик радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски".