Взрив в завод "Арсенал", има жертва
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Март 2018 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Взрив в завод "Арсенал", има жертва

/КРОСС/ Човешка грешка е причина за инцидента в завод "Арсенал". Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в парламента относно инцидента от тази сутрин в казанлъшката оръжейна фирма "Арсенал", при който загина работник на 39 години, а друг е в тежко състояние. Той съобщи, че има и трети пострадал, но не даде повече подробности.

"Има едно помещение, в което се работи дистанционно, буквално със забъркване на смес. Двамата са били вътре. Съгласно технологията и мерките за безопасност, трябвало е да бъдат отвън. Управлението на този процес е изнесено навън, има табло с бутони. Защо са били вътре, тепърва ще стане ясно. Нарушили са техническата дисциплина, запалила се е сместа, няма взрив, за това и няма пожарна там", заяви Валентин Радев. Той обясни, че сместта е на барутна основа, лумнала е и е обгорила работниците.

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова обясни пред БНТ, че не е имало взрив в „Арсенал", става въпрос за запалване.
"Става въпрос за нарушение на технологията, при която се работи в този цех. Към настоящия момент знаем, че загиналият е на 26 години, а пострадалият е на 46 години. От инспекцията по труда също вече са пристигнали на място. Очакваме да видим какви ще бъдат резултатите", добави Микова.

Няма замърсяване на въздуха след инцидента в "Арсенал" АД, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ в Стара Загора. Замерванията, направени днес по обед, са установили, че няма завишения на измерените 26 показателя за качеството на атмосферния въздух в град Казанлък. Измерването е направено в три точки извън площадката на "Арсенал" АД към най-близката жилищна зона.

video:https://www.youtube.com/watch?v=MP4d_dKbjkc