Шефът на пожарната: До 12-16 часа р. Скът ще бъде в най-високото си ниво
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2018 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на пожарната: До 12-16 часа р. Скът ще бъде в най-високото си ниво

/КРОСС/ До 12 - 16 часа р. Скът ще бъде в най-високото си ниво - 20 - 30 см преди разливане, посочи в студиото на „Тази сутрин" директорът на пожарната гл. комисар Николай Николов.

Очакванията днес да малко да се вдигне и нивото на Тимок, но без опасност за населението.

Що се отнася до голямото свлачище в Смолян - то заема огромна площ и ще бъде на вниманието на органите на Агенцията „Пътна инфраструктура" с месеци наред.

„Трябва спешно да се направи обходен път. Може би 20 декара е това срутище и проблемът е, че хората продължават да минават оттам. Трябва да се измества водопровод, електропровод. Това нещо ще бъде отстранявано с месеци", посочи той.

По думите му ще са нужни и огромни средства - става дума за милиони, не за 100-200 хиляди.

Гл. комисар Николов посочи още, че е отпаднала идеята да се закриват малки пожарни, напротив има защитен пред Министерския съвет проект за назначаването на още 250 души.

Той коментира и тежкия инцидент в завод „Арсенал". На технически език произшествието е станало заради неспазване на технологичната дисциплина - но това може да е човешка грешка или технически проблем.

Обучението на кадрите е изключително важно, подчерта той.

„За съжаление през последните години са 5-6 такива произшествия (...) При такива ситуации температурите са много високи, всичко става за секунди, шансът да се оцелее е много малък", каза още той.