Драгомир Стойнев: Управляващите няма как да атакуват опозицията и вадят стари случаи
Секция: ПОЛИТИКА
15 Март 2018 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Драгомир Стойнев: Управляващите няма как да атакуват опозицията и вадят стари случаи

/КРОСС/ „Тъй като няма как да бъде атакувана опозицията, а грешките на управляващите са ден след ден, се вади случай от 2016 г. Да оставим институциите да си свършат работата. Ако кметът на Провадия наистина е виновен, ще се понесе последствията. Това може да го каже не компрометираният Антон Тодоров, а институциите". Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента. Според него на Антон Тодоров явно не му върви предаването в една телевизия и идва в парламента да говори неща, които са известни от преди две години. Стойнев обясни, че през 2016 г. има констатирани нарушения на АДФИ.

„Докладите са изпратени в прокуратурата и е нейна работа да прецени дали има нарушения или не. Парламентът трябва да се занимава със законодателство, а не да разнася клюки", коментира народният представител. По неговите думи е неприемливо с подобен род изказвания от страна на управляващите да се подменя дневният ред. „Проблемите и скандалите в страната са много- „Хасковогейт", „Суджукгейт", арестуван кмет в Септември от ГЕРБ, скандали по време на председателството, ЧЕЗ. Тъй като ГЕРБ с политика не могат да се занимават, бяха казали, че по списък ще започнат кметовете на БСП. Ние не се притесняваме от това и ще защитим всеки кмет-социалист. Но този, който не спазва закона, прави нарушения или се облагодетелства по някакъв начин, трябва да си понесе тежестта на закона и последствията", категоричен е Стойнев. Той припомни, че БСП ясно е заявила, че се бори с паралелната държава.

„Власт се клати от скандали, а всички скандали в държавата са провокирани от ГЕРБ. Това, че те не могат да начертаят пътя, по който да изкарат страната от тази икономическа, социална и духовна криза, в която се намираме, е техен проблем. Ние сме за предсрочни избори, защото виждаме, че те не могат да се справят", каза още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" . По неговите думи и най-големият успех на управляващите - председателството, е само в главите им. „Приоритетите се оказаха провал - никой не ни иска в Шенген, в чакалнята на Еврозоната, защото сме корумпирана страна. Уж щяхме да се грижим за Западните Балкани, а г-н Юнкер удари на всички по един звучен шамар - можело да мислим за това евентуално след 2025 г. Цяло поколение вече чака да види светлината в тунела", допълни Стойнев. Според него това правителство е неспособно да продължи работа. „Виждаме какво става и в самата коалиция. БСП ли е виновна, че патриотите не се разбират, нападат се един друг, а после се извиняват пред медиите?", попита той.

Драгомир Стойнев подчерта, че Радев е президент, с който можем да се гордеем. „Той ще бъде един от най-успешните президенти. Неговата работа е да казва на управляващите къде са им грешките, както и да обединява българските граждани", каза още той.