Електроразпределение Север организира „Ден на отворени врати“ в Учебния си център по случай Деня на потребителя
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2018 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електроразпределение Север организира „Ден на отворени врати“ в Учебния си център по случай Деня на потребителя

/КРОСС/ На Световния ден на потребителя - 15 март, Електроразпределение Север проведе „Ден на отворените врати" в Учебния център на компанията в гр. Варна. Компанията покани студенти от Техническия университет и ученици от Професионалната гимназия по електротехника в града да посетят специално оборудваната тренировъчна база за бъдещи електромонтьори на ул. Девня 2.

В рамките на деня няколко групи студенти разгледаха учебните зали в Центъра, където се запознаха с основните съоръжения, използвани в електроразпределителната мрежа, посетиха Високоволтовата лаборатория на компанията и наблюдаваха впечатляващи демонстрации на волтова дъга и пробив на изолатори. Посещението в Учебния център и Високоволтовата лаборатория изискват спазването на специални мерки за безопасност и за целта участниците преминаха въвеждащ инструктаж, преди да влязат в залите със съоръженията със задължителните предпазни средства. В края на посещението бъдещите енергетици разгледаха учебен трафопост и наблюдаваха демонстрация на основни ремонтни дейности, които изискват изкачване на железорешетъчни и стоманобетонни стълбове.

Организирането на „Ден на отворените врати" в Деня на потребителя е утвърждаваща се за Електроразпределение Север традиция. Компанията използва възможността да запознае посетителите, които се интересуват от електроенергетика, с основните дейности в тази сфера. На събитието задължително присъстват и представители на дирекция човешки ресурси в компанията, които информират младежите за стажантски програми, свободни работни позиции и бъдеща кариерна реализация в ЕНЕРГО-ПРО и Електроразпределение Север, и отговарят на въпросите на бъдещите енергетици за спецификите на електротехническите и електроинженерните професии.

Интерес към подобни визити демонстрират преди всичко учащи в техническите университети и професионалните гимназии на територията, обслужвана от Електроразпределение Север. Следващото организирано от компанията посещение на обект от електроразпределителната мрежа с учебна цел е за студенти в Техническия университет - Русе в Подстанция Център в града през месец април.