Предстоящи събития на 16 март 2018
Секция: Предстоящи събития
16 Март 2018 08:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 16 март 2018

/КРОСС/ ***
Варна.
От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи инспекция на ремонта на бул. „Приморски" в района на Летния театър. В 10.40 часа той ще провери напредъка на финансираните по Оперативна програма „Региони в растеж" ремонти на ул. „Мара Тасева" и бул. „Първи май" в кв. „Аспарухово" на кръстовището между двете улици. В 11.00 часа Николай Нанков ще направи и оглед на изграждането на втория етап от водопровода за кв. „Аспарухово". Мястото на проверката е под Аспаруховия мост. От 11.10 часа министърът ще инспектира строежа на бул. „Левски". Проверката ще бъде в началото на ул. „Георги Пеячевич".

***
Пампорово.
От 13.30 часа в зала „Евридика" на хотел „Орфей" министърът на околната среда и водите ще открие форум на тема „Интегрирано управление на отпадъците", организиран от Варненския свободен университет.

***
София.
От 14.30 часа ул. „Веслец" 13, ет. 2 ще бъдат отворени подадените заявления за участие в ограничената процедура за „Производство и доставка на тръби за нуждите на междусистемната газова връзка Гърция-България". Публичното заседание ще се проведе в присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

***
Плевен.
Инициативен комитет за честване на 100-годишнината от Дойранската епопея и участието на 9-та Плевенска дивизия в нея ще бъде учреден в Плевен. В тържественото събрание ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов, командирът на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев и др. Форумът ще се проведе от 16.00 часа в концертна зала „Катя Попова". Ще бъде обявена инициативата за изграждане на паметник на героите от 9-та Плевенска дивизия.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Хилтън" българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще открие Международна конференция „Сигурно бъдеще за жените - сигурно бъдеще за всички", която се провежда под неин патронаж. В събитието ще вземат участие също министърът на правосъдието Цецка Цачева и председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов

***
София.
От 09.00 часа в ПГТЕ „Хенри Форд" ще се проведе регионален конкурс „Най-добър млад инсталатор". В него ще участват ученици, които се подготвят по професии в направление „Електротехника и енергетика".

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец" на Хотел Балкан ще се проведе Международна конференция на тема „Продължаващо медицинско обучение - гарант за качество в професионалната практика и за безопасността на пациента". От 10.40 часа е предвидено подписване на двустранен договор за сътрудничество между Български лекарски съюз и UEMS (Европейски съюз на медицинските специалисти).

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Б., Христо П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Роза П., Валери М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Трайчо Т., Симеон Д., Иво П. и др., на които са повдигнати обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Димитър Аврамов (депутат) и Методи Петков (чл. 304 б, ал. 1 от НК ).

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Промените в закона за развитие на академичния състав в Република България и отражението им във висшето образование и науката", участие в събитието ще вземе ръководството на секция „История" на Съюза на учените в България.

***
София.
От 10.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Недялко Ц., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андреан А., Благо А., Венцислав Ф., Филип Ф. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги П., Константин Н., Марио Н. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо К., Кръстю Д и Ивайло С. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Oт 14.00 часа учениците от столичното 125 СУ „Боян Пенев" ще осиновят четири ценни книжовни паметника от фонда на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий". Церемонията ще се проведе в Заседателната зала на втория етаж на библиотеката.

***
София.
От 15.00 часа в Големия салон на БАН ще се проведе среща-разговор със световноизвестния учен Седрик Вилани.

***
София.
От 18.00 часа в Ларгото (под стъкления купол) ще се състои концерт на Симфониета „СОФИЯ" и Софийски камерен хор „Васил Арнаудов". Това е вторият концерт от програмата на Столична община по повод председателството на България на Съвета на ЕС.

***
София
От 18.00 часа в зала „Славейков" на Френския културен институт ще се проведе среща-диалог между прочутия френски математик Седрик Вилани и носителя на награда „Гонкур" Жером Ферари.

***
София.
От 18.30 часа в Централния военен клуб ще се състои концерт и дегустация на азербайджанска кухня по повод азербайджанския празник Новруз.

***
София.
От 18.30 часа в конферентната зала в Северното крило на Ректорат на СУ „Св. Климент Охридски" ще се състои премиерата книгата „Млада Виена в млада България" от Младен Влашки.

***
София.
От 19.00 часа в Зала 1 на НДК ще бъдат раздадени отличията в конкурсните програми на 22-рия София Филм Фест.

***
София.
От 19.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов" ще се състои българската премиера на пиесата „Съзвездия" на Ник Пейн.

***
Благоевград.
От 10.00 до 14.00 часа на четвъртия етаж в сградата на ОД на ДФ „Земеделие" - Благоевград ще бъде отворена приемна за граждани, като кандидатите по различните схеми, мерки и програми, които институцията администрира, ще могат да правят справки по възникнали казуси, както и да правят предложения за подобряване работата на Областната дирекция.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложба с над 30 вида екзотични животни.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов" ще гостува Драматичен куклен театър „Иван Димов" - Хасково с постановката „Морска сол".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще се състои постановката „Умирай лесно!?".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов" актьорите от Независим театър ще представят постановката „Морска сол".

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала „Младост" ще бъде открито Държавното първенство по художествена гимнастика за девойки старша възраст и жени за приз „Жулиета Шишманова".

***
Варна.
В СОК „Камчия" ще бъде открита 50-та юбилейна Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда.

***
Варна.
От 10.00 часа в Икономически университет - Варна ще се състои семинар на тема „Изграждане на регионални научни центрове". Той се организира от двата управляващи органа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" и на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност".

***
Велико Търново. / Дебелец.
От 10.00 часа в ДМСГД ще се проведе брифинг. Поводът е представянето на нова услуга, която бе разкрита през 2017 година в Дома, а от 2018 година работи „Сектор за ранна интервенция на уврежданията", с капацитет 5 легла, част от структурата на Медицински блок в ДМСГД - град Дебелец.

***
Каварна.
От 10.00 часа в заседателната зала в сградата на Община Каварна ще се проведе пресконференция в изпълнение на проект „Подобряване на условията за младежка заетост в туризма", финансиран по договор за безвъзмездна помощ от програма ИНТЕРРЕГ V - A Румъния-България.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Институт по земеделие - Кюстендил ще се проведе семинар по растителна защита на овощни насаждения.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в кабинета на обществения посредник ще се проведе съвместна пресконференция с директора на „Инспекция по труда".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъдат отбелязани 120 години от рождението на художника Мориц Бенционов.

***
Кюстендил.
От 14.30 часа в Окръжен съд - Кюстендил ще се състои симулация на съдебен процес по повод Деня на отворените врати в Окръжна прокуратура и Окръжен съд.

***
Кюстендил.
От 15.30 часа в залата на хотел „Стримон" ще се проведе награждаване на отличените ученици от Националния ученически конкурс „Места на памет", посветен на 75 години от спасяването на българските евреи.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита традиционната изложба „Кюстендилска пролет".

***
Перник.
От 10.00 часа в конферентната зала на Община Перник ще се проведе встъпителна пресконференция за представяне на дейностите по проект „Разработване на програма за качеството на атмосферния въздух на община Перник 2017-2021".

***
Пещера.
От 16.00 часа народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова организира приемна за граждани в клуба на партията в града.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалби на гражданския ищец и на подсъдимия Николай Я. срещу присъда на Окръжен съд - Пазарджик, с която подсъдимият е осъден за опит за умишлено убийство с пушка и за нанасяне на телесни повреди.
***
Пловдив.
В 10.00 часа в офиса на фондация "Пловдив 2019" ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от приключилата покана за проекти за читалища и ще бъде обявена нова отворена покана за проекти с българо-японско съдържание.
***
Пловдив.
В 11.00 часа на уширението на бул. "Санкт Петербург" в посока жк "Тракия" директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Атанас Илков ще участва в брифинг, на който ще се представи нова мобилна камера за засичане на превишена скорост - отразява.

***
Пловдив.
В 11.00 часа на паркинга пред зала "Колодрума" директорът на ОП „Чистота" Иван Стоянов ще даде начало на пролетното миене на града.

***
Русе.
От 16.30 часа в Историческия музей ще се състои Кръгла маса на тема „Музикалните архиви в България - състояние, проблеми, перспективи".

***
Смолян.
От 12.00 часа на площад „Свобода" на Стария център в Смолян новопостъпилите военнослужещи в 101-ви Алпийски полк - Смолян ще положат клетва.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде представена изложба и книгата „С усмивка по житейския друм" - спомени и документални материали за Чудомир от Лилия Димитрова.

***
Чипровци.
От 11.00 часа в Историческия музей ще бъде открита изложба на Жолт Сабоки „Унгарски крепости в Карпатския басейн - Х-ХVIII век".

***
Шумен.
От 09.15 часа в Младежкия дом ще се състои откриването на Международния детски театрален фестивал по приказките на класиците „Братя Грим".

***
Шумен.
От 11.00 часа в Артсалона на Радио Шумен ще бъдат наградени победителите в Областния конкурс „Опознай своя роден край 2018".

***
Шумен.
От 13.30 часа в сесийната зала на общината ще се проведе Международна конференция на тема „Европейските образователни проекти и социалното включване".