Владимир Путин призова руснаците да гласуват на 18 март, независимо за кого
Секция: Русия
16 Март 2018 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин призова руснаците да гласуват на 18 март, независимо за кого

/КРОСС/ В навечерието на президентските избори в Русия, които ще се проведат на 18 март, държавният глава Владимир Путин призова руснаците да гласуват, независимо за кого. Избирателите са получили и есемеси с информация че могат в последния момент да сменя избирателната си секция, съобщи bTV. Целта е да се постигне максимално висока избирателна активност.

Кандидатите са общо осем, но фаворит с около 70% е настоящият президент 65-годишният Владимир Путин. Ако бъде избран, това ще е четвъртият му мандат.

Останалите кандидати са: лидерът на комунистите Павел Грудинин, 71-годишният лидер на дяснопопулистката либарално-демократичаска партия Владимир Жириновски, съосновател на дяснолибералната партия „Яблоко" Григорий Яблински, представителят на младата дяснолиберална „Партия на растежа" Борис Титов, националистът Сергей Бабурин, 39-годишният председател на по-новата комунистическа партия „Комунистите на Русия" Максим Сурайкин и единствената жена-кандидат - Ксения Собчак, която води кампанията си под мотото „Един срещу всички".

109 млн. руснаци имат право да гласуват на президентските избори в неделя.

Парти и политически движения се готвят за протести след вота.