Пловдивската прокуратура: Мъжът е убил жена си и се е самоубил в Кючук Париж
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Март 2018 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пловдивската прокуратура: Мъжът е убил жена си и се е самоубил в Кючук Париж

/КРОСС/ В Окръжна прокуратура - Пловдив се води досъдебно производство за извършено в кв. Кючук Париж убийство на 29-годишна жена, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин и настъпила впоследствие смърт на извършителя - съжителстващият с нея на семейни начала мъж на 32 години.

Станаха ясни и обстоятелства около тежкото престъпление.
Преди обяд вчера братът на 32-годишния мъж получил позвъняване на мобилния си телефон от жената, с която нападателят съжителствал, но не могъл да отговори на обаждането. Впоследствие опитал неколкократно да се свърже с нея по телефона, но тя не отговорила на повикванията. Опитал да се свърже и с брат си, но той също не отговорил.

Поради това, около 15,30 часа, той отишъл до апартамента, който брат му обитавал заедно с 29-годишната жена и 13-месечната им дъщеря. Опитал да отключи входната врата, но установил, че от вътрешната страна на бравата е поставен ключ. От вътрешността на апартамента се чувал детски плач.

Той веднага потърсил ключар и такъв пристигнал пред апартамента, като установил тройно заключване на входната врата на жилището, но успял да я отключи, въпреки поставения от вътрешната страна на вратата ключ. При отваряне на входната врата, ключарят и братът видели труп на човек в стаята, разположена срещу вратата. Братът се ориентирал по плача на детето къде се намира то и го взел. Двамата излезли от апартамента.

В 16,08 часа ключарят подал сигнал в дежурната на І РУ при ОД на МВР - Пловдив, а в 16,10 ч. - и на телефон 112.

Незабавно след получаване на сигнала, е бил сформиран екип от разследващи от ОД на МВР - Пловдив, който посетил мястото на инцидента. Прозорците и балконските врати на апартамента били затворени. Жената била намерена лежаща по гръб с порезна рана на шията и защитни порезни рани по ръцете. Мъжът лежал по лице, като в дясната си ръка държал голям кухненски нож, забит в шията му. Пристигналият екип на спешна помощ констатирал настъпване смъртта на мъжа и жената.

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, вкл. огледи на местопроизшествие и разпити на свидетели. Били са назначени съдебно-медицински, биологична, дактилоскопна и химически експертизи. Детето на починалите се намира при близките им.

Разследването по случая продължава.