Борбата с тероризма, с трафика на хора и със злоупотребата с платежни инструменти обсъдиха Борисов и Бол
Секция: ПОЛИТИКА
16 Март 2018 13:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борбата с тероризма, с трафика на хора и със злоупотребата с платежни инструменти обсъдиха Борисов и Бол

/КРОСС/ Борбата с тероризма, с трафика на хора, със злоупотребата с платежни инструменти, компютърните престъпления бяха сред темите, които обсъди министър-председателят Бойко Борисов с генералния комисар на Федералната полиция на Белгия Катрин де Бол. От 1 май тя ще оглави европейската служба за борба с престъпността Европол.

Бойко Борисов и Катрин де Бол оцениха високо успешните съвместни операции на българските и белгийските полицейски служби по линия на противодействие на тероризма. „Вярвам, че доброто сътрудничество между службите на двете държави ще продължи и след като Вие поемете ръководния пост на Европол", каза българският премиер. Той посочи, че България и Белгия работят активно и по въпросите, свързани с трафика на хора, фалшиви документи, опазване на обществения ред, детска престъпност, странстващи престъпни групи и др.

Премиерът увери своя гост, че България ще продължи да укрепва сътрудничеството си с Европол. „Службата винаги е бил надежден партньор на страната ни в борбата с миграционния натиск, с контрабандата на цигари, при злоупотребата с разплащателни средства", подчерта министър-председателят.