Ананиев не се притеснявал от проверките
Секция: Здраве
16 Март 2018 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ананиев не се притеснявал от проверките

/КРОСС/ Нямам притеснения за проверките на прокуратурата в Пирогов. Следващата седмица ще влезем там с конкретен оздравителен план.

Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по повод разследванията на прокуратурата в няколко болници за безстопанственост. "Не се обмисля смяна на директори в 7-те разследвани от прокуратурата болници, защото няма доказана вина", каза той.

По повод оздравителния план за Пирогов, здравният министър обясни: "Болницата има нужда от преструктуриране на отделенията. Има четири хирургии, четири ортопедични отделения - ненужни структури, ненужни началници и управленски персонал".

В отговор на въпрос дали ще се съкращават началници на отдели, Ананиев коментира, че това не трябва да се приема като съкращаване, а като "оптимизиране". "Това означава по-малко административни разходи и повече разходи за лечение на хората", каза той.

Здравният министър добави, че в момента няма болница, която да е в състояние на фалит.

Попитан дали вече е "заровил томахавката" с управителя на НЗОК проф. Камен Плочев, здравният министър каза, че не е имало томахавки и допълни: "Уважавам го като един прекрасен специалист и човек. Може би в един момент не прецени добре какви трябва да му бъдат отношенията с мен и сбърка".