Владимир Путин поздрави Си Дзинпин с преизбирането му на поста председател на КНР
Секция: Русия
17 Март 2018 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин поздрави Си Дзинпин с преизбирането му на поста председател на КНР

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин поздрави председателя на Китай Си Дзинпин с преизбирането му на поста, предава ТАСС.

По-рано депутатите от Всекитайското събрание на народните представители единодушно преизбра Си Дзинпин за председател на Китай за още пет години.

„Искрено ви поздравявам с преизбирането на длъжността председател на КНР. Този избор на Всекитайското събрание на народните представители още веднъж потвърди вашия висок авторитет, това също така е признание за вашия принос в социално-икономическото развитие на страната и в нейната роля на международната арена", заяви Путин.

Той е отбелязал, че благодарение в голяма степен на усилията на Си Дзинпин руско-китайските отношения са достигнали до безпрецедентно равнище, ставайки образец за взаимноизгодно и равноправно сътрудничество.

„Уверен съм, че благодарение на общите усилия, ние задължително ще успеем още повече да укрепим руско-китайските отношения на всестранно стратегическо взаимодействие и сътрудничество, попълвайки го с ново съдържание", добави Путин.