Таско Ерменков: Държавата трябва да изкупи целия дял, който продава ЧЕЗ
Секция: ПОЛИТИКА
17 Март 2018 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Таско Ерменков: Държавата трябва да изкупи целия дял, който продава ЧЕЗ

/КРОСС/ Държавата трябва да изкупи целия дял, който продава ЧЕЗ. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном" по Радио „Фокус" Таско Ерменков, народен представител от БСП.

Той добави, че от БСП са наясно, че организираната подписка, която събра стотици граждани в различни градове на страната, няма юридическата стойност да прекрати сделката, но има моралната стойност да покаже на хората и правителството, какво е отношението на българина към сделката.

Народният представил изрази очакване, че работата на новосформираната парламентарна комисия за сделката с ЧЕЗ ще бъде целенасочена. „Ние от БСП ще направим всичко възможно да систематизираме работата, така че основното да бъде наистина днешният ден, днешните проблеми свързани с продажбата на ЧЕЗ и паралелно с това, до колкото е възможно да обърнем внимание на приватизационните процеси, които са били 2003 - 2004 г. В тази част искаме да бъдем особено внимателни, защото има изготвени арбитражни дела срещу България и всяко изявление, което се прави публично може да окаже влияние в една или друга посока", заяви Таско Ерменков.

Той каза още, че темата за електроенергийна сигурност е изключително важна и тя включва решаване на въпроси като използване на базови мощности за генериране на енергия, в това число изграждането на АЕЦ "Белене". Ерменков каза още, че ако искаме България да върви напред и да се развива устойчиво, трябва да имаме устойчива енергия.