Преглед на печата днес
Секция: Преглед на печата
18 Март 2018 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата днес

/КРОСС/ "Вадят снегорини, вятър, поледици, удрят и градушки" - с това заглавие вестник "24 часа" предупреждава за предстоящото влошаване на времето. От север днес нахлува студен фронт, който ще обърне дъжда в сняг в североизточните райони.

За цялата страна е обявен оранжев код за силен вятър и обилни валежи, придружени с гръмотевици, а на места и градушки.

"Оставаме без детски лекари", пише на първата си страница вестник "Стандарт". Педиатрите са с 400 по-малко, отколкото е необходимо, сочат данните на здравното министерство. От Българската педиатрична асоциация предупреждават, че липсата на специалисти ще доведе до закриване на детски отделения.

"Само 1 от 10 българи спортува активно", пише вестник "Труд", цитирайки данни на Евростат за нагласата на европейците към спортни занимания. По този показател България е на предпоследно място в ЕС, като зад нас са единствено румънците. Най-добра двигателна култура имат в Дания, където 80% спортуват активно.

Варненски ученици са спечелили първи места в международния конкурс на НАСА за създаване на космически колонии, съобщава "Труд". В надпреварата са участвали над 10 хиляди деца от цял свят, които са представили 2 500 проекта.

Тема на вестник "Труд" са и днешните президентски избори в Русия. 25 000 руснаци имат право да гласуват у нас за държавен глава. Изборни бюра ще бъдат открити в 4 града - София, Варна, Русе и Пловдив, като те ще работят от 8 до 20 часа българско време.