Потребителите на Android са по-лоялни
Секция: Технологии
18 Март 2018 11:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потребителите на Android са по-лоялни

/КРОСС/ Проучване на агенцията CIRP е показало, че потребителите със смартфони с Android в САЩ са много по-лоялни към операционната система от тези с iOS.

Според проучването Android може да се похвали с 91% лоялност, докато основният конкурент има само 86%. Тези данни обхващат потребителите в САЩ, които са сменили смартфона си през 2017, Предава CNET.

За периода от януари 2016 до декември 2017 лоялността към Android се е движела между 89 и 91%, а най-високите стойности са отчетени в края на миналата година. В същото време лоялността към iOS е била между 85 и 88%. Тази тенденция се наблюдава през последните години и Apple отдавна загуби лидерството, което имаше примерно през 2013.

Според Майл Левин от CIRP потребителите вече са направили избора на марка и трудно сменят своите предпочитания. За това допринася и наличието само на две конкуриращи се системи. Левин е на мнение, че Apple и Google трябва да се ориентират не толкова към привличането на клиенти, колкото към продажбата на продукти и услуги на своите лоялни потребители.

Именно това е и причината за фокуса върху услугите в последно време. Както е известно, Apple отчете рекордни приходи от това перо през ноември.