Изборите в Русия продължават: 35% са гласували
Секция: Русия
18 Март 2018 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изборите в Русия продължават: 35% са гласували

/КРОСС/ Около 35% от руснаците са гласували на президентските избори в Русия до 14:00 часа московско време. Това заяви заместник-председателят на Централната избирателна комисия Николай Булаев, съобщава Еронюз Русия.

Изборът на руския президент вече е приключил в Далечния Изток в Сибир и Урал. В същото време, както отбелязват експертите и представителите на избирателните комисии, във всички региони руснаците гласуват по-активно, отколкото на предишните избори през 2012 г. 

За първи път президентските избори в Русия се провеждат в Крим. Избирателната активност на избирателите в Севастопол и Република Крим към 12:00 часа в Московско време, надхвърля 35%. Това се съобщава на журналисти от ръководителите на избирателните комисии на двата региона.

В същото време руснаците в Украйна изпитват затруднения в деня на гласуването. По-рано министърът на вътрешните работи Арсен Аваков заяви, че режимът на защита на руските дипломатически мисии на територията на Украйна - в Киев, Харков, Одеса и Лвов - "няма да предостави достъп до обектите на руските граждани да гласуват на изборите." Украинските власти са изпълнили предупреждението си.

Входовете на сградата на руското посолство в Киев, където се намира избирателната секция, са блокирани от снощи от стотици представители на правоприлагащите органи и на националистите.